ZETApress

hírportál

Remekeltek szumósaink

SzumósainkKét arany-, egy ezüst- és hat bronzérem az eddigi termés a Szumó Eb-n. Továbbra is remek formában vannak a magyar szumósok. A Plovdivban zajló Európa-bajnokság második napján az U23-as korosztály versenyein újabb érmeket szereztek a fiatal tehetségek ? tudatta Bányász Árpád és Turák Péter.

A 85 kilogrammos súlycsoportban két magyar is dobogóra tudott állni: Végh Richárd ezüstérmet szerzett, Délceg József pedig harmadikként zárt, akárcsak a 92 kilósok között Laczkó Benedek. A Laczkó, Végh, Délceg alkotta trió is éremtulajdonos lett, miután harmadik lett a csapatversenyben. Az első napi sikereikről idekattintva olvashatunk.

A magyar küldöttség eddig két aranyat, egy ezüstöt és hat bronzérmet szerzett a kontinensbajnokságon, ahol a felnőtt korosztály küzdelmei következnek a Bulgáriában zajló Európa-bajnokságon. ? Ezek az eredmények is jól tükrözik, hogy tehetséges és sikerre éhes utánpótlása van a sportágunknak. A fiúk ezúttal is eredményesek voltak, bízom benne, hogy a felnőtteknél is lesznek sikereink! ? értékelt Ancsin László, a Magyar Szumó Szövetség elnöke.

Szóljon hozzá!