ZETApress

hírportál

Esküt tettek Vancuverért

EskütevőkLetették az olimpiai esküt a XXI. Téli Olimpiára utazó küldöttség tagjai tegnap a Hotel Grand Corintiában. Az ünnepi aktusra a MOB Közgyűlésén épp két hónappal a február 12-i megnyitó előtt került sor.

Az eskü szövegét Regőczy Krisztina, olimpiai ezüstérmes korcsolyázó olvasta fel, míg mellette Sebestyén Júlia, Huszár Erika és Knoch Norbert állt a pódiumon. A rövidpályás gyorskorcsolyázó fiatalember most ünnepli huszadik születésnapját, s már a második olimpiájára készül.

A kicsi, de lelkes csapatban még néhány hely kiadó. A legfurcsább a Hoffmann Nóra?Maxim Zavozin jégtánc páros helyzete, mivel Zavozin eddig nem nyerte el a magyar állampolgárságot. Ha illetékeseink sokáig hezitálnak, helyettük a Nagy Zsuzsanna?Fejes Máté páros utazhat a most bemutatott Adidas formaruhákban február 5-én a február 28-ig tartó kanadai játékokra.

Az eskütételt a MOB érdemérmek ünnepélyes átadása követte. A MOB elnöksége egy korábbi határozatával Kozári Józsefnét, a Korcsolya Szövetség korábbi elnökét, Császári Attilát, a MOB korábbi alelnökét, Füleky Andrást, a Vívó Szövetség igazgatóját és Gémesi Györgyöt, a Nemzeti Sportszövetség elnökét tartotta méltónak a kitüntetésre.

Schmitt Pál elnök, Molnár Zoltán főtitkár, valamint Gyulay Zsolt és Szabó Tamás alelnökök köszöntötték a díjazottakat. Az ötödik kitüntetést Ruza József, az Úszó Szövetség főtitkára vehette volna át, de ő az isztambuli rövidpályás Eb-n való részvétele miatt ezt csak később teheti meg.

Veszélyben volt sokáig a jövő évi Budapesti Úszó EB megrendezése is, mert az MTV anyagi okokra hivatkozva lemondta a közvetítést. Tegnap Isztambulban kiderült, hogy kár volt aggódnunk, mert a Nemzetközi Úszószövetség ? melynek Gyárfás Tamás, a magyar szövetség elnöke az alelnöke ? nem vette el tőlünk a rendezési jogot. Ebben talán az is közrejátszott, hogy úszóink a mostani Eb-n sikert sikerre halmoznak.

A jövő évi Úszó EB már a szeptember végi MOB Közgyűlésen is szóba került. Már akkor várható volt, hogy az MTV visszalép a közvetítésétől. Gyárfás akkor a margitszigeti Danubius Csónakházat szerette volna megszerezni az úszóinak, de ez számukra azóta is csak hiú ábránd maradt.

Szóljon hozzá!