ZETApress

hírportál

Thomas gratulált a pólósoknak

Thomas DollHét forduló van hátra az OTB Bank Liga küzdelmeiből. ? A téli szünet óta hét mérkőzést játszott csapata, négyszer nyert, 14 pontot szerzett. Mennyire elégedett? ? kérdezte a hajrá előtt Thomas Dolltól, a listavezető Ferencváros vezetőedzőjétől Takács Gábor.

T.D: Azzal kezdem, hogy ha valaki tavaly augusztus közepén azt mondja, hogy áprilisban harcban leszünk az első helyért, megmosolyogtam volna. Akkor öt mérkőzés után egyetlen győzelemmel hetedikek voltunk. Kérdésére válaszolva: a februári folytatás óta játékunk főleg a hazai meccseken lendületes, biztató volt. Mind a négy Üllői úti meccsünket megnyertük, mégpedig magabiztosan! Igazából csak a Diósgyőrtől elszenvedett bosszantó vereség miatt vagyok mérges. Egyébként legutóbb a Debrecennel idegenben játszott meccsünkön is jobbak voltunk ellenfelünknél, mégis csak döntetlent értünk el.

? Május 5-én a pillanatnyilag Önökkel azonos pontszámmal a második helyen álló Videotonnal találkoznak. Ez a meccs sorsdöntő lehet a bajnoki cím szempontjából. Mekkora hátrányt jelent a Fradinak, hogy erre a rangadóra Felcsúton kerül sor?

T.D: Elsősorban azt sajnálom, hogy nagyon kevesen férnek el a Pancho Arénában. Mivel a vendégszurkolók a jegyek tíz százalékához juthatnak csak hozzá, alig néhány száz fradista biztat majd bennünket.

? Köztudomású, hogy a szíve a Hamburgért dobog, ahol igen sikeres karriert futott be. Most viszont a HSV-t, amely eddig egyedüli klubként mindig a Bundesliga első osztályában szerepelt, már csak a csoda mentheti meg a kieséstől.

T.D: Természetesen nagyon csalódott vagyok. A csapatot pillanatnyilag nyolc pont választja el az osztályozót érő, tizenhatodik helyen álló Freiburgtól. Ha a Hamburg jövőre csak a másodosztályban játszhat, az a frusztráción kívül a város számára azt is jelenti, hogy a Bayern, a Schalke vagy a Dortmund helyett jóval szerényebb képességű csapatokat láthatnak a szurkolók.

? Milyen szereplést vár hazája válogatottjától a nyári oroszországi világbajnokságon, ahova címvédőként utaz a Löw-csapat?

T.D: Brazíliával, Argentínával, Spanyolországgal és Franciaországgal együtt mi is esélyesnek számítunk a világbajnoki cím megszerzésére. A legfontosabbnak azt tartom, hogy minden játékosunknak éhes legyen a sikerre. Egyébként a futballban sokszor parányi dolgok döntenek egy-egy meccsen, nem is mindig a jobb csapat nyer? Azt se felejtsük el, hogy eddig csak a braziloknak sikerült a címvédés, még 1962-ben!

? Gondolom, hogy figyelemmel kíséri a Fradi többi szakosztályának szereplését is. Mit szól a pólósok Euro Kupa-győzelméhez? A csapat minden mérkőzését megnyerte az idei sorozatban és megvédte tavalyi elsőségét.

T.D: Nagyon örülök a vízilabdacsapat sikerének, ráadásul Olaszországban győzni óriási teljesítmény. Már csütörtök reggel sms-t váltottam Varga Zsolt barátommal és gratuláltam a kupagyőzelemhez.

Szóljon hozzá!