ZETApress

hírportál

Fradi-siker a vízi drámákban

Fradi?Eger a medencébenTegnap este újra megütközött egymással a Fradi és az Eger vízilabdacsapata a Komjádi Uszodában a bajnokság középszakaszának 6. fordulójában. Három héttel ezelőtt a hevesi megyeszékhelyen már találkozott egymással a két csapat. Akkor a gigászi küzdelem hajráját a zöld-fehérek 11:10-re megnyerték.

A szurkolók megérezték tegnap, hogy megint nagy meccsre van kilátás, néhány tucat hely kivételével megteltek a lelátók ? tudtuk meg Takács Gábortól. A Fradi a tavalyi év legjobbjának választott Vámos Márton révén jutott előnyhöz, ám az egriek rögtön egyenlítettek, majd Strehunja Rasovics és Lőrincz Bálint találatával 3:1-re elhúztak. Az FTC szépített, így 3:2-es egri vezetéssel indult a 2. nyolc perc. Ennek elején a vendégek Biros Barnus góljával ismét kettőre növelték előnyüket, a hazaiak azonban a nagyszünet előtt kiegyenlítettek és 4:4-gyel vonultak pihenőre.

Remek volt a hangulat, mindkét szurkolótábor űzte-hajtotta kedvenceit. A 3. negyedben Vámos Márton ismét villant, majd Manhercz Krisztián gólja után az FTC 6:4-re vezetett. Ám jött az újabb fordulat: zsinórban három vendégtalálat. Az olimpiai bajnok Hosnyánszky Norbert kétszer is beköszönt és a játékrész végén 7:6-ra már az Eger vezetett.

Hihetetlen izgalmakat hozott a befejező negyed. Előbb Vámos egyenlített, majd Kovács Gergő és újra Hosnyánszki lőtt gólt. 2 és fél perccel a befejezés előtt 9:7-es egri vezetést mutatott az eredményjelző. A házigazdák jobban bírták, a Fradi nem adta fel: egyenlített, majd a szerb olimpiai-, világ- és Európa-bajnok Nikola Jaksics találatával a győzelmet is megszerezte. FTC?PQS Waterpolo ZF Eger 10:9 (2:3, 2:1, 2:3, 4:2). Gólszerzők: Vámos 3, Manhercz 2, Jaksics 2, Jansik, Varga Dániel és Nikics, illetve Hosnyánnszky 3, Rasovics 2, Lőrincz, Kovács, Biros és Vlachpoulos.

Szóljon hozzá!