ZETApress

hírportál

A Fradinál nem férnek bele a bakik!

Máté Csaba másodedző, FerencvárosThomas Doll mögött nem akármilyen játékos pályafutás is áll. A keletnémet származású szakember szerepelt többek között a Hamburg, a Dortmund és a Lazio csapatában is, tagja volt az 1992-es Eb-ezüstérmes német válogatottnak.

? Milyen érzés egy német vezető edzővel együtt dolgozni, másodhegedűsnek lenni? ? kérdezte a Fradi szokásos csütörtöki sajtónapján Máté Csabától, a zöld-fehérek másodedzőjétől Takács Gábor a Groupama Aréna Sajtóközpontjában

M.CS: Természetesen nagy megtiszteltetés Thomasszal együtt küzdeni a Fradi sikereiért. Egyébként önmagában az is nagyon nagy dolog, hogy a legnépszerűbb magyar csapatnál dolgozhatok.

? Nyilván gyakran összehasonlítják a magyar és a német bajnokságot. Mit lehetne átvenni a jóval magasabb futballkultúrával rendelkező országtól. Talán leginkább a harcosságot?

M.CS: A hozzáállást feltétlenül. Persze vannak olyan játékosok nálunk is, akik szívesen felvállalják fel a test-test elleni játékot, több párharcból is győztesen kerülnek ki. A futballtudást mégis elsősorban az határozza meg, hogy ki hogyan tud bánni a labdával.

? Hogy élték meg a múlt szombati Diósgyőrtől elszenvedett vereséget?

M.CS: Mondanom sem kell, hogy a vereség soha nem kellemes. Ráadásul most olyan kiélezett harcot folytatunk a Videotonnal bajnoki címért, hogy nem fér bele túl sok kisiklás. Minden pontnak, sőt gólnak szerepe lehet a végelszámolásban.

? Szinte közhelynek számít, hogy a Fradi egy nagy család. Milyen a viszonyuk a többi szakosztállyal?

M.CS: Elsősorban a Népligetben készülő sportolókkal vagyunk közelebbi kapcsolatban. Örülünk a kézis lányok és a pólósok sikereinek, de sok barátunk van az atléták és az úszók között is. Együtt sírunk, együtt nevetünk. Ha tehetjük, kijárunk egymás mérkőzéseire, versenyeire.

Szóljon hozzá!