ZETApress

hírportál

Ádám a Parlamentbe tart

Steimetz ÁdámLehetetlen lenne felsorolni Steinmetz Ádám vízilabdázó összes sportsikerét. Ádi 2004-ben olimpiai bajnokságot nyert Athénban. 2009-ben tagja volt a montenegrói Primorac Kotor BL-győztes csapatának, a Fradival 1998-ban, a Vasassal 2002-ben nyert KEK-et, de megtalálható éremgyűjteményében a világ- és Európa-bajnoki ezüstérem is.

2013. november 15-én megkapta a Papp László Budapest-Sportdíjat, míg bátyja, Barnabás egy év múlva kapta meg ugyanezt a Városházán. ? Négyszer volt bajnokcsapat tagja, háromszor jelenlegi klubjával, a Vasassal szerzett aranyérmet. Az utóbbi években viszont a piros-kékek csak a középmezőnyben foglalnak helyet ? indította Takács Gábor a beszélgetést.

S.Á: Igen, most is azért kell harcolnunk, hogy a legjobb nyolc közé kerüljünk, ehhez a BVSC-t kellene az alapszakasz utolsó fordulójában legyőznünk. Nem lesz egy egyszerű feladat.

? Évekig klubtársak voltak bátyjával, a kétszeres olimpiai bajnok Barnabással, de többször játszottak egymás ellen is. Az utóbbi szituációkat hogyan élte meg?

S.Á: Kerültem nehéz helyzetbe, amikor Barnával kellett megküzdenem. Centerként dobtam róla gólokat, de azért az ember a bátyjával szemben sok mindent nem enged meg magának?

? Három évig a Vasas utánpótlásának szakmai igazgató-helyetteseként dolgozott, tavaly nyáron viszont lemondott posztjáról, mert politikai pályára készül.

S.Á: Vona Gábor kért fel arra, hogy mérettessem meg magam a Somogy megyei 3. számú választókerületben, a marcali körzetben a Jobbik támogatásával. A politika megítélése Magyarországon nagyon rossz, és én ezen is szeretnék változtatni!

? Tősgyökeres budapestiként miért éppen Marcaliban indul az április 8-i parlamenti választáson?

S.Á: 2009 óta gazdálkodom a térségben és sok barátom van a választókerületben. A somogyi kötődésemre tekintettel érkezett a felkérés.

? Milyennek ítéli saját esélyeit?

S.Á: Komoly esélyem van a győzelemre, és most nem a kincstári optimizmus beszél belőlem. Tapasztalom, hogy van igény a változásra. Sportolóként ismernek, elismernek az emberek, és ami nagyon lényeges, bíznak is bennem, ezért nagy küzdelem várható a mandátum megszerzéséért.

Szóljon hozzá!