ZETApress

hírportál

Megint nyert a Szolnok

Szolnoki pólós fiúkA Szolnok győzelmét hozta az Egerrel szemben a férfi vízilabdázók tegnap esti Tippmix Szuperkupa-mérkőzése a Komjádi Uszodában: Szolnoki Dózsa?ZF-Eger 7:4 (3:1, 0:0, 3:2, 1:1). Gólszerzők: Zalánki, Prlainovic 2-2, Younger, Kis G., Jansik 1-1, illetve Rasovic 2, Cuckovic, Vlahopulosz 1-1.

A Szolnok az idén megnyerte a bajnokságot, a Bajnokok Ligáját, az európai Szuperkupát és a Magyar Kupát, végül pedig ? az esélyeknek megfelelően ? begyűjtötte a magyar Szuperkupát is. Az első negyedben kétgólos előnyre tett szert, majd a másodikban nem változott a 3:1-es eredmény, mert mindkét oldalon sok volt a pontatlanság a befejezéseknél.

A harmadik szakaszban előbb nőtt a különbség, aztán a felénél megszületett a második egri gól. A folytatásban többször is volt esélye a legutóbb bajnoki ezüstérmes hevesi csapatnak, hogy még közelebb zárkózzon, de továbbra is többnyire csak a helyzetek kialakításáig jutott, míg a szolnokiak lefordulásokból megint megléptek. Az utolsó negyed 6:3-ról indult, de érdemi változás nem történt, mindkét oldalon egy-egy gól esett. A tavalyi Szuperkupa-mérkőzésen ugyanez a két csapat találkozott egymással, akkor is a Szolnok nyert, de 14:9-re.

Ismételtek az újpesti lányok

Újpesti pólós lányokA bajnoki címvédő és Magyar Kupa-győztes UVSE nyerte tegnap délután a női Tippmix Szuperkupát, miután legyőzte a BVSC-t a Komjádi Uszodában rendezett mérkőzésen: UVSE?BVSC-Zugló Diapolo 16:15 (2:5, 2:0, 2:2, 2:1, ötméteresekből 8:7). Az idén másodszor írták ki a magyar női vízilabda Szuperkupát, a tavalyi premiert is az UVSE nyerte. Az év utolsó itthoni kiemelt pólós eseményén a kevésbé esélyesnek ítélt, a kupában és a bajnokságban is második vasutascsapat talált be először, majd 2:0-ra, 3:1-re, s Máté Zsuzsanna duplája nyomán már 5:2-re vezetett a nyitónegyedben.

Az UVSE a második negyedben kétszer is eredményes volt, így a nagyszünetre minimálisra csökkentette hátrányát. A harmadik nyolc percben pedig utol is érte riválisát, négy másodperccel az utolsó szünet előtt azonban a balkezes Leimeter Dóra újfent vezetéshez juttatta a BVSC-t (6:7). A befejező játékrészben a címvédő holland légiósa, Vivian Sevenich harmadszor is betalált, Szücs Gabriella ötméteresével pedig a meccsen először már az UVSE vezetett (8:7). A BVSC egyenlíteni tudott, mivel pedig újabb gól nem esett, következtek a büntetődobások. Ebben 8:7-re az UVSE bizonyult jobbnak, így övé lett a 2017-es esztendő utolsó női trófeája.

Szóljon hozzá!