ZETApress

hírportál

Roland-hoki Újbudán

A játékosok és a rendszer próbája a Roland Divatház Négy Nemzet Torna ? tudtuk meg délután a Városligeti Hokimúzeumban. Fotóink Rósa István felvételei. A válogatott játékosok és az általa elképzelt játékrendszer tesztelésére szeretné felhasználni a hétvégi budapesti Roland Divatház Négy Nemzet Tornát a magyar férfi felnőtt jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya.

Jarmo Tolvanen hisz a csapaton belüli szerepekben. A magyar válogatott szövetségi kapitánya szerint a november 10-e és 12-e között a Tüskecsarnokban megrendezendő Roland Divatház Négy Nemzet Torna kiváló alkalom arra, hogy mind a behívott játékosokat, mind az általa elképzelt rendszert erős ellenfelek ellen próbálja ki. Jarmo Tolvanen a sajtótájékoztatón elmondta, azért is fontos a pénteki Lengyelország, a szombati Olaszország (mindkettő 19 órakor kezdődik) és a vasárnapi Japán elleni (18 órakor kezdődő) mérkőzés, mert a tavaszi budapesti világbajnokságig kevés lehetősége lesz a válogatottnak arra, hogy éles összecsapásokon méresse meg magát, és a játékosok megszokják szerepüket.

Bartalis István, a válogatott csapatkapitánya, szerint nagyon várják a tornát, hiszen ilyenkor kiszakadhatnak a hétköznapokból, és számukra mindig ünnep a nagyszerű magyar közönség előtt jégre lépni. Bartalis úgy véli, a négy válogatott hasonló játékerőt képvisel, de mindhárom ellenfél verhető, nem is lehet más cél, mint a győzelem. Igaz ez akkor is, ha a három nap alatt játszott három mérkőzés az új játékrendszer miatt a szokásosnál nagyobb terhelést jelent.

A felnőtt válogatott mellett az U20-as férfi csapat is nemzetközi tornán vesz részt Szlovéniában. A decemberi világbajnokság előtt náluk már 80-90 százalékban végleges a keret, így a minél sikeresebb felkészülés a legfontosabb ? mondta Egri Gergely sportigazgató, aki szerint a világversenyen a cél egyértelműen az lesz, hogy az U20-as csapat megtartsa helyét a világ 16 legjobb csapata között. Egri azt is elmondta, hogy a hétvégén Miskolcon a felnőtt női válogatott is nagyon rangos ellenfeleket fogad. A hölgyek sorrendben Dél-Korea, Franciaország és Dánia legjobbjaival mérik össze tudásukat. Ezek a mérkőzések ingyenesen tekinthetők meg.

A sajtótájékoztatón átvehették nyereményüket azok, akik szerencsésen licitáltak a Szapporói Hősök játékosainak szeptember 30-i gálán viselt mezeire. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat részére összesen egymillió 116 ezer forintot gyűjtött össze az MJSZ, amit a hétvégi tornán adnak át a szervezetnek. A mérkőzések idején a családokat gyermekvigyázó és külön szektor várja hétvégén a Tüskecsarnokban. A további 3 hétvégi hokimeccs: 10-e péntek 15:30 Japán?Olaszország, 11-e szombat 15:30 Lengyelország?Japán és 12-e vasárnap 14:30 Lengyelország?Olaszország.

Szóljon hozzá!