ZETApress

hírportál

Mallorcáról a FittArénára

A FittArénára különleges mozgásformával, Jogalates-szel készül Geszler Dorottya. Az őszi munkák lefoglalják minden idejét, így aztán neki sem könnyű energikusnak maradnia a sokszor ködös, borongós szürkeségben. A Miss Hungary helyezéséről is ismert műsor-vezetőnőnek azonban van jó pár praktikája, amiket fitnesz és életmód-rendezvényeken szívesen megoszt másokkal is.

Legközelebb október 28-án szombaton, immár sokadik alkalommal találkozhatunk vele az ősz legnépszerűbb fitnesz eseményén, a 12. Decathlon FittArénán ? tudatta a Presston PR. A mindig telt-házas óráira idén egy igazi különlegességgel, Yogalates-szel készül, melyen ötvözni fogja a jóga és a Pilates előnyeit is. A nyújtó, erősítő és légzőgyakorlatok, mindenki számára könnyen elvégezhetőek, csupán egy matrac vagy egy törülköző segítségével.

? A FittAréna az egyik legnagyobb fitnesz rendezvény ilyenkor az év végén, amit nyilván nagyon várnak az előadók és a résztvevők is, akik elmehetnek a kedvenceik óráira, valamint új edzésformákkal ismerkedhetnek meg. A foglalkozások most rövidebbek lesznek, így a résztvevőknek sem lesz annyira megerőltető. Azért szeretem ezt a rendezvényt, mert hihetetlenül profi a szervezés. Nagyon nagy motivációt és feltöltődést ad a több ezer lelkes ember jelenléte ? fűzte hozzá Dorottya, aki a nyári napsütést még a lányával Mallorcán búcsúztatta.

? Nagyon nyári ember vagyok, napelemmel működöm. Nehezen viselem a szürkeséget, a hűvös időt ? árulta el Dorottya. ? A csikorgó, havas tél persze tud szép lenni, de ebből itthon hamar lehangoló latyak lesz. Ezért ősszel igyekszem felidézni a napsütötte nyári emlékeket, idén például a lányommal közös időt Mallorcán, és olyan életmódot folytatni, ami segít megőrizni az energiámat. Hiszem, hogy általánosan használható recept nincs, de mindenki megtalálhatja, neki mitől lesz szebb az ősz. A rossz időben se hagyd abba a sportolást! Ne feledd, csak elindulni nehéz otthonról, de a végére sokkal jobban fogod érezni magad! Ne csak a testedre, a lelkedre is figyelj, olyan sportot válassz, hogy teljes feltöltődést nyújtson az edzés, és mindig hagyj elég időt a pihenésre is.

Fogyassz sok folyadékot ősszel is! Ha a cukrozott üdítőket teljesen elhagyod, nagy jót teszel magaddal, és 1-2 hónap után már nem is érzed lemondásnak. Én reggel az első pohár vizembe egy kiskanál szódabikarbonát teszek, ez segíti az emésztést és a belső szerveknél lerakódott zsír ellen is harcol. Kávé helyett indítsd a napot gyömbér vagy zöld teával, ezek vitalitást, energiát adnak. A frissen préselt narancs és répa levek ősszel is feltöltenek vitaminokkal. Cukrozott termékek helyett keverd magad a gabonapelyhet, különféle magvakat, szárított gyümölcsöket. Ne sanyargasd magad! Néha egy kis ?bűnözés? is bele kell, hogy férjen. Ha nem akarsz ellenállni egy finom süteménynek, edd meg boldogan, és a következő napokban ellensúlyozd kisebb kalória bevitellel. Használj ki minden napsütéses órát akkor is, ha hideg van. Menj sétálni, kirándulni, keress szabadtéri programokat. Ha teheted, utazz el déli tájakra ősszel, lopj még egy kis napsütést magadnak! ? tanácsolta Dorottya.

A fotókon jól látszik, mai kinézetét is megirigyelheti sok húszéves. A 47 éves műsorvezető fiatal kora óta sportol, többek között ennek köszönheti kitűnő alakját. Tízévesen kezdett balettozni, a legutóbbi 10 évet pedig a jóga és a Pilates határozza meg. Geszler Dorottya Pilates oktatóként rengeteg embernek segít gerincproblémáik leküzdésében, továbbá mindazoknak, akik rugalmasabb, feszesebb testet és szálkás izmokat szeretnének. Kevesen tudják, de Pilates oktatóként díjakat is nyert!

Szóljon hozzá!