ZETApress

hírportál

Viki újra motorra száll

Visszatér a versenypályára Kis Viktória! Három helyszínen zárják az idei bajnoki szezont a 220 Volt H-Moto Team versenyzői ? árulta el Molnár Ádám, a 220 Volt H-Moto Team ? kommunikációs vezetője. Újabb sikerekre, dobogós helyek megszerzésére készülnek a hétvégén motorosaik.

A versenyzők ezúttal három helyszínen ? Hockenheimben, Assenben és Kakucson ? gurulnak pályára, hogy minél szebb eredményekkel zárják a 2017-es bajnoki szezont. Jó hír, hogy majdnem egy esztendő után visszatér Kis Viktória a versenypályára a Suzuki GSX-R Cup keretein belül, ahol Kovács Bálinttal együtt áll majd rajthoz a Hockenheim-i ringen. Ugyanitt szerepel az IDM Supersport kategóriájában Győrfi Alen, aki szeretné megtartani a helyét a legjobb hat között. Az ADAC Junior Cup asseni versenyhétvégéjén Somosi Alexander és Kakuszi Ádám emlékezetesen zárná az évet, míg a MAMS Kispályás Utánpótlás Bajnokságában a legifjabbak Kakucson készülnek örömmotorozásra.

A 220 Volt H-Moto Team korábbi Európa-bajnoka, Győrfi Alen ezúttal Hockenheimben gurul pályára az IDM Supersport kategóriájában, hogy folytassa, illetve a szezon utolsó megmérettetésén emlékezetes szerepléssel zárja első teljes idényét a német bajnokságban. Alen, aki összetettben a hatodik pozícióban várja az évad utolsó versenyét eddig megszerzett 79 pontjának köszönhetően, igencsak bizakodó, hiszen megoldódni látszik a futómű problémája.

? Ismét egy olyan pályára érkezünk, ahol eddig még nem versenyeztem. Már nagyon kíváncsi vagyok az aszfaltcsíkra, és szeretném igazán emlékezetessé tenni az első IDM szezonom utolsó hétvégéjét. Ezen múlik ugyanis, hogy összetettben hol végzek. Őszintén remélem, hogy a beállítási problémáink már a múlté. Ha végre megint minden összeállna, akkor az egyrészt az időeredményemen, másrészt a helyezésemben is látszódni fog. Megpróbálom élvezni az utolsó versenyt, és a legjobb érzésekkel befejezni az évet ? jelentette ki Győrfi Alen.

Csapattársa, Kovács Bálint is folytathatja szereplését az IDM Suzuki Cup sorozatában. A fiatal motoros Alennel ellentétben már ismeri a pályát, hiszen tavaly versenyzett itt az ADAC Junior Cup sorozatban, éppen ezért csak a beállításokra és a kigyorsításokra kell odafigyelni az edzéseken. ? Nagyon várom már az utolsó fordulót, bizonyítani szeretném, hogy itt a helyem. Bár a múltkori futam óta csak egyszer sikerült motoroznom a Suzukival, ami soknak nem mondható, de azért bízom abban, hogy sikerül jól zárnom ezt a hétvégét. A pályát ismerem, hiszen tavaly az ADAC Junior Cup futamán hatodikként zártam itt. Bízom egy ehhez hasonló vagy akár jobb eredményben ? mondta Kovács Bálint.

Ami viszont igazán örömteli hír a csapattal kapcsolatban, hogy egy év kihagyás után visszatér a versenypályára Kis Viktória, mégpedig Bálinttal együtt a Suzuki GSX-R Cup futamain áll rajthoz. ? Nagyon örülök, hogy hosszú kihagyás után ismét pályára gurulhatok, ráadásul a kedvenc géposztályomban, ugyanis a szívem csücske mindig is az ezres kategória volt. Picivel több, mint egy éve motoroztam utoljára nagypályán ? és összességében is ?, illetve 2015 nyarán ültem literes gép nyergében? Szóval már alig várom, hogy kezdődjön a hétvége! Ismételten új pálya, új motor, ám szeretem a kihívásokat, és ez egy nagyszerű lehetőség, hogy felelevenítsem a korábbi évek tapasztalatait. Mivel ez a Suzuki GSX-R Cup utolsó fordulója, így egyelőre nem lesz folytatás, de ki tudja, mit hoz a jövő, mindenesetre nagyon bizakodó vagyok. Természetesen szeretnék Hockenheimben minél jobb eredményt elérni, és a lehető legtöbbet kihozni a hétvégéből. Kár tagadnom, de nem is akarom, hogy nagyon hajt a bizonyítási vágy ? árulta el Kis Viktória.

A 220 Volt H-Moto Team ifjú tehetségei, az ADAC Junior Cup-ban induló Somosi Alexander és Kakuszi Ádám ezúttal a Brit Superbike Bajnokság sztárjai mellett gurulhatnak pályára Assenben. Az összetettben a 11. helyen álló Alexander különböző okok miatt kihagyta az előző két versenyt, így most kellő motivációval várja a dupla-futamos hétvégét. ? Itt már egyszer versenyeztünk év elején, akkor a nyolcadik helyen zártam, és ez a pálya nagyon tetszett nekem. Két kihagyott futam után sajnos már nincs esélyem a bajnoki címre, de még mindig van lehetőségem arra, hogy a top 5-ben végezzek. Ez azért is lenne fontos, mert akkor részt vehetnék az év végi záró világkupán, amit Jerezben rendeznek majd meg. Noha az ötödiktől jelenleg 25 pont a hátrányom, de ez technikai sport, bármi megtörténhet, ráadásul kis szerencsével mindez ledolgozható két futam alatt. Megteszek minden tőlem telhetőt, remélem ez elég lesz egy igazán jó eredményhez ? fogalmazott Somosi Alexander.

Kakuszi Ádám, aki 24 pontjával a 15. helyen várja összetettben a szezonzárót, alaposan felkészült a hétvégére, hiszen több alkalommal is motorozott a különböző magyar pályákon. Ádám élete első nagypályás idényét mindenképpen pontszerzőként zárná, és egy kiugróan jó teljesítménnyel előrébb léphetne a pontversenyben is. ? Már versenyeztem ezen a pályán, így kifejezetten örülök annak, hogy ezúttal nem kell a vonalvezetéssel annyit foglalkoznom. Mindent bele fogok adni, hogy jobb helyezést, illetve időt tudjak elérni, mint április végén. Ha ez sikerül, akkor remélem mindez a helyezésben is meg fog mutatkozni, hiszen szeretnék előrébb végezni a múltkori 12. pozíciónál. Alaposan felkészültem, hiszen az Assen-i hétvége előtt tesztelhettem a Hungaroringen, a Pannoniaringen és az Euroringen is ? állította Kakuszi Ádám.

A legkisebbek ezúttal Kakucson gurulnak pályára, hogy ők is befejezzék idei szereplésüket. A pályaismerettel ezúttal nem lesz gond, ugyanis valamennyi versenyző versenyzett már ezen a pályán. Nagy kérdés, hogy a PW50-sek mezőnyében Kecskés Tomi képes lesz-e megőrizni idei veretlenségét, míg a Szilágyi-testvérek közül Krisztián és Milán, valamint Szilárd Zalán hol végez a szezon utolsó hétvégéjén. A Mini GP Open kategóriában Varga Tibi áll rajthoz, akinek nem nyomja teher a vállát, ám így is futamgyőzelemmel szeretne búcsúzni a szezontól Kakucson. Tibinek ráadásul külön motivációt jelent, hogy a Motard IMR 90 Junior kategória bajnoki címét már megszerezte a legutóbbi versenyhétvégén. Utóbbi kategóriában áll rajthoz a tavaly a PW50 Speciálban bajnoki címet szerző Vincze Hanna is. A szezonzáróra felépült Kovács Zoli is, mindkét kezéről lekerült a gipsz, így a korosztályos Európa-bajnokság ezüstérmese visszatér a Mini GP Stock kategóriába.

Szóljon hozzá!