ZETApress

hírportál

Szuperkupa a Komiban

Nemcsik Balázs MVLSZAz Európai Úszó Szövetség (LEN) döntése értelmében november 4-én szombaton Budapest rendezheti a férfi és női vízilabda európai Szuperkupa-mérkőzést ? jelentette be Nemcsik Balázs, Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) ügyvezető igazgatója a két szervezet tegnap esti közös margitszigeti sajtótájékoztatóján.

A Hotel Thermál Magnolia-termében az igazgató hozzátette: a felújított Komjádi Uszodában előbb az UVSE a női LEN Kupa győzteseként mérkőzik meg az Euroligát elhódító orosz Kirisivel, majd a férfi Bajnokok Ligáját legutóbb megnyerő Szolnok csap össze az Eurokupa-győztes Ferencvárossal. A Komjádi lelátóinak befogadóképességét a jelenlegi 1800 főről a Szuperkupa napjára legalább 2000 főre szeretnék kibővíteni!

A bejelentést megelőzően a LEN elkészítette a férfi Bajnokok Ligája két nyolcas csoportjának beosztását. Eszerint a Szolnoki Dózsa-Közgép ellenfele a B-csoportban az olasz Pro Recco, a német Spandau 04, a francia Nice, a holland Alphen, a román Steaua Bucuresti, valamint az A és a D kvalifikációs párharc győztese lesz. Az A-csoportba a horvát Jug Dubrovnik, a görög Olympiakosz, a spanyol Barceloneta, a szerb Partizan Beograd, az orosz Dinamo Moszkva, a német Hannover, továbbá a B és a C kvalifikációs párharc győztese került. Két további résztvevője is lesz a sorozatnak, az A-Híd-OSC-Újbuda az első, a ZF-Eger pedig a második selejtezős körben kezdi szereplését.

Marco Birri, a LEN igazgatója elmondta, hogy szeretnék növelni a vízilabda népszerűségét, és elérni, hogy egyre több ország kapcsolódjon be a küzdelmekbe, ezért a férfi BL főtábláján az eddigi 12 helyett 16 csapat szerepel. Kitért arra is, hogy az utóbbi években megszokott hatos helyett nyolcas döntőben dől majd el a végső sorrend. Az első Final Eightet jövő májusban, Genovában rendezik.

Szóljon hozzá!