ZETApress

hírportál

Agyaggalambra lőnek lányaink

Csoportgyőztes lányainkAz Európa-bajnoki címvédő magyar női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya elégedett a százszázalékos mérleggel csoportgyőztes együttesével, s úgy gondolja, csapata folyamatosan, mérkőzésről mérkőzésre fejlődik a 17. vizes világbajnokságon.

Bíró Attila a három győzelemmel elért csoport-elsőséget követő ma déli sajtótájékoztatón kiemelte, hogy az eddigi legnehezebb riválist, az Eb-ezüstérmes hollandokat úgy vertük meg tegnap este, hogy közelről sem volt tökéletes a játékunk. ? Ezúttal védekezésben hoztuk a meccset, hátul kompenzálva támadójátékunk időnkénti fogyatékosságait ? fogalmazott a szakvezető, aki kiemelte a játékosok lelki állóképességét is, amivel elviselték az ellenfél olykor kíméletlen harcmodorát. ? Senki és semmi nem tudta megtörni őket! ? dicsérte pólósait a kapitány. ? Keszthelyi Rita csapatkapitány sérülten hagyta el a medencét, s több mint egy negyeden át nem tudott játszani, már rendben van, ahogy a válogatott többi tagja is ? mondta Attila.

A hollandok ellen kétgólos Czigány Kinga azt emelte ki, hogy igazi csapatként tudták legyűrni az ellenfelet. ? Most jöhet Kanada, ellene is oda kell tennünk magunkat, akkor meglehet az újabb győzelem, bejuthatunk a legjobb négy közé ? mondta Kinga. A kapus Gangl Edina hangsúlyozta, úgy érezte magát a hollandok elleni csata előtt, mintha színházi előadáson lenne: zsúfolt nézőtér, éljenzés, vastaps. ? Fantasztikus érzés volt, eufóriát váltott ki belőlünk ? összegezte érzéseit Edina.

A vb-újonc létére kétszer is eredményes Gurisatti Grétát is lenyűgözte a közönség: Én is libabőrös lettem, amikor észleltem, hogy ennyi ember ujjong, tapsol, sok ezren azért jöttek ki a szigetre, hogy nekünk szurkoljanak ? mondta Gréta. A szintén parádés teljesítményt nyújtó Szücs Gabriella sem felejtette el megemlíteni a fantasztikus hangulatot, majd úgy értékelte, hogy a vb nyitószakaszával elégedettek lehetnek valamennyien. ? Olyan volt a világbajnokság első része, amilyennek szerettük volna. Egyre magabiztosabban játszottunk, győzelmet győzelem követett, jó lenne ugyanígy folytatni tovább! ? jelentette ki Gabi.

Eredmények a C-csoportban:

Hollandia ? Franciaország 17:2 (7:0, 5:0, 3:1, 2:1)
Magyarország ? Japán 20:11 (4:1, 8:3, 5:2, 3:5)
Japán ? Hollandia 8:20 (0:7, 5:3, 2:5, 1:5)
Franciaország ? Magyarország 5:24 (0:7, 2:7, 3:6, 0:4)
Japán ? Franciaország 8:9 (3:3, 0:3, 3:1, 2:2)
Hollandia ? Magyarország 8:10 (2.2, 1:1, 2:4, 3:3)

A C-csoport végeredménye: 1. Magyarország 6, 2.Hollandia 4, 3. Franciaország 2, 4. Japán 0 pont. Lányaink csoport-elsőségükkel bejutottak a hétfői negyeddöntőbe, ahol a holnapi Kanada ? Új-Zéland nyolcaddöntő győztesével mérkőznek. Ma pihennek, míg holnap szárazföldi edzést tart Bíró Attila szövetségi kapitány. Jó lehetőséget nyújt ez a nap a csapatépítésre is: a lányok szombaton agyaggalamb lövészetre mennek.

Szóljon hozzá!