ZETApress

hírportál

Európába igyekszik a Vác

Szilágyi Zoltán vezetőedző, VácVácott évek óta a női kézisek a legeredményesebbek a csapat-sportágakban. Az együttes eddigi legnagyobb sikerét 2010-ben érte el, amikor 3. lett a bajnokságban, a korábban a Fradival és a válogatottal is sok sikert elért Németh András vezetésével. Jelenleg az 5. helyen állnak az NB I-ben.

Tegnap a Ferencváros 18:8-as félidő után 39:23-ra verte a váciakat. ? Milyen célkitűzéssel vágtak neki az idei bajnokságnak? ? kérdezte Takács Gábor Szilágyi Zoltán vezetőedzőt a vereség után.

SZ.Z: Úgy éreztük, hogy az együttes játékereje alapján mindenképpen az első hat között kell végeznünk!

? Most úgy tűnik, hogy akár az EHF Kupa indulási jogát is kiharcolhatják.

SZ.Z: Néhány hete legyőztük a 3. helyen álló Érdet, ami nagy fegyverténynek számított. Viszont kikaptunk sajnos Dunaújvárosban, így az a realitás, hogy az 5. helyet szerezzük meg. Ahhoz, hogy biztosan kiléphessünk a nemzetközi porondra, a 4. helyen kellene végeznünk.. Erről természetesen még nem tettünk le, mindent megteszünk azért, hogy jövőre Vác ismét felkerüljön az európai kézilabda térképre.

? Vác már nagyon sok jó játékost adott a magyar női kézilabdának.

SZ.Z: Igen, erre nagyon büszkék vagyunk. Például a Ferencváros három jelenlegi kiválósága: Zácsik Szandra, Bíró Blanka és Mészáros Rea is nálunk játszott korábban. Mindhárman stabil válogatottak.

? Az országban csak az Önök városában működik első osztályú női és férfi együttes is.

SZ.Z: Igen, nyugodtan mondhatom, hogy Vác igazi kézilabda fellegvár. Egyébként kitűnő a kapcsolatunk a férfi csapattal, ha tehetjük, ott vagyunk egymás meccsein.

? Mennyien járnak ki a női együttes hazai meccseire?

SZ.Z: Szinte mindig telt ház van, ami több mint hatszáz szurkolót jelent. Idegenbeli meccseinkre pedig gyakran külön buszt indítunk, mert nagy az érdeklődés és a szimpátia a csapat iránt

? Milyen az utánpótlás helyzete?

SZ.Z: Vácott Dunakanyar Akadémia működik, amelynek szakmai felügyeletét szakosztályunk látja el. Járjuk az iskolákat a városban és a környéken, igyekszünk a tehetséges gyerekeket megtalálni. Külön meg kell említenem Ottó Katalint, aki nagyszerű munkát végez az utánpótlás nevelésében.

Szóljon hozzá!