ZETApress

hírportál

Elúszott a lilák bajnoksága

A siker kapujában bukott el az Újpest ma délután. A 2005-06-os labdarúgó bajnokság utolsó fordulójában 3:1-re kaptak ki a bronzéremre hajtó fehérváriaktól a Puskás Ferenc stadionban. Nem a remélt ünneplés miatt választották a zuglói gyepet saját stadionjuk helyett, hanem a két héttel ezelőtti Bede verés miatt az MLSZ Fegyelmi bizottsága vonta meg november végéig pályaválasztói jogukat.

Nagy riválisuk, az azonos pontszámmal de kevesebb győzelemmel második helyen álló Debrecen otthon fogadta a már biztos kieső Pápát. A cívisvárosnak a dunántúli csapat nem volt túl nagy falat, biztos 4:1-es győzelmet arattak felettük. A harmadik délutáni mérkőzésen a másik kieső Vasas odahaza megverte az MTK-t, így a kék-fehérek maradtak a negyediken, míg az Angyalföldiek feljöttek az utolsó előtti helyre. Felemelt fejjel búcsúzhattak az első vonaltól.

Volt még egy furcsa figyelmeztetés is Angyalföldön. A Vasas Bárányosa többszöri figyelmeztetésre sem tűrte be mezét. Sági Csaba játékvezető ezt a viselkedést nem tűrhette, és a 29. percben sárga lappal “jutalmazta” a tűrhetetlenül öltözködő játékost.

A Debrecen megvédte bajnoki címét, de ehhez az is kellett, hogy a lila-fehérek az idegen pályán eleve hendikeppel induljanak. Nagyon rájuk járt a rúd, mert az első félidő végén még 0:0-nál Hanacsek előbb egyik, majd tíz perccel a második félidő vége előtt 1:2-nél a másik játékosukat is kiállította. Kilenc emberrel is küzdöttek a kiegyenlítésért, de a hosszabbítás harmadik percében megkapták a kegyelemdöfést.

A négy esti mérkőzésnek már csak kevés tétje volt. A Tatabánya 3:1-es hazai győzelmével megelőzte a pénteki nyitómérkőzésen Sopronban pontot vesztő Ferencvárost és feljött a ötödik helyre. Akadtak még az alsóházban is helycserék, de ezeknek nincs különösebb jelentőségük.

Hadd nyargaljunk végezetül kedvenc vesszőparipánkon, a hosszabbításon. Az utolsó fordulóban is akadt belőlük jócskán. Az egyetlen itt elért gólon kívül a ráadásban piros lap nem született, a sárgák meg az új bajnokság kezdetekor amúgy is elévülnek. Az őszi folytatásig nézzük most már az igazi klasszisokat a jövő hét péntekén kezdődő németországi világbajnokságon!

Szóljon hozzá!