ZETApress

hírportál

Magabiztos Fradi-győzelem a BL-ben

Szucsánszki ZitaA múlt heti Metz-i 28:25-ös bravúros győzelem után tegnap hazai pályán lépett pályára a Fradi női kézilabdacsapata a Bajnokok Ligája középszakaszának 2. fordulójában. Több mint 9 év után ismét az Elek Gyula Arénában játszhatott BL-meccset, a német Thüringer HC együttesét fogadva ? tudatta Takács Gábor.

Az első percek kiegyenlített játéka után a 10. percben már 7:3-ra vezetett a hazai alakulat. Ezután kicsit megtorpantak Elek Gábor tanítványai, sorra maradtak ki a ziccerek. A 21. percben a németek egy gólra felzárkóztak: ekkor 10:9-es ferencvárosi előnyt mutatott az eredményjelző. A kapuban Bíró Blanka parádés védések sorozatát mutatta be, ennek is köszönhetően a félidőt 15:10-es vezetéssel zárta a Fradi.

A szünet után hamar eldőlt a találkozó sorsa, az FTC lendületes támadásait rendre góllal fejezte be, a 38. percben már tíz volt közte: 21:11-re vezetett a népligeti csapat. A ferencvárosiak kitűnően védekeztek, 12 perc alatt mindössze két gólt kaptak. A hazaiak a szépségre is adtak és a 48. percben már 28:16-ra vezettek. A végére valamelyest feljöttek a németek, de a magabiztos Fradi így is 32:24-re megnyerte a találkozót. A közönség az utolsó két percben felállva, vastapssal ünnepelte kedvenceit. A Ferencváros sikeréhez Szucsánszki, Snelder, Schatzl és Hornyák egyaránt 4-4 találattal járult hozzá. Az együttes jelenleg 9 ponttal a csoport második helyén áll a 11 pontos Vardar Szkopje mögött.

A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón a magyar válogatott Planéta Szimonetta, a vendégek játékosa kiemelte a találkozó kitűnő hangulatát és úgy nyilatkozott, hogy számított arra, hogy ?bedarálja? őket a Fradi. ? Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki hozzátett azért, hogy újra itthon játszhassunk Bajnokok Ligája-mérkőzést! Tudom, hogy sokan nem fértek be, s emiatt csalódottak is talán, de higgyék el, nekünk rengeteget jelent, hogy itt és ilyen hangulatban léphettünk pályára. A csapat jól játszott, rendre kisegítettük egymást védekezésben, elöl pedig valaki mindig gólt tudott szerezni. Hiába jött egyszer közel hozzánk a Thüringer, egy percre sem éreztem, hogy gond lehet, mert tudtam, van még tartalék bennünk ? mondta Szucsánszki Zita, a Fradi csapatkapitánya.

Szóljon hozzá!