ZETApress

hírportál

Kis győzelmekkel a nagy sikerekért

Marcz Tamás az uszodábanMinden mérkőzésen a győzelmet tűzi ki célul Märcz Tamás, a férfi vízilabda-válogatott leendő szövetségi kapitánya. A 42 éves szakembert tegnap választotta meg a Magyar Vízilabda Szövetség Elnöksége, melyet követően Kemény Dénes, az MVLSZ elnöke felkérte őt 2017-től kapitánynak.

Ha sikerül megállapodniuk szerződése részleteiről, az újévtől átveszi a Benedek Tibor távozásával december 31-én megüresedő posztot. ? Az Elnökségtől egyelőre még nem hallottam, mik az elvárások, és egyelőre még nem is rögzítettünk semmit. Magammal szemben mindent meg akarok tenni azért, hogy a játékosaimat a legjobb formába hozzam és az adott mérkőzésen a legjobb teljesítményre késztessem, valamint, hogy minden külső körülményt a magunk malmára hajtsunk és győzzünk! ? mondta délutáni bemutatkozó sajtótájékoztatóján a BVSC trénere.

? Mindig az adott mérkőzést szeretnénk megnyerni, legyen a februári Volvo Kupa, vagy egy felkészülési találkozó, vagy akár egy világbajnoki összecsapás. Azt gondolom, nincs olyan csapat a világon, amelyet egyetlen mérkőzésen a magyar válogatott ne győzhetne le! ? tette hozzá a leendő kapitány, aki a szezon végéig a BVSC-ben is tovább dolgozik. Hangsúlyozta, hogy a hazai rendezésű vizes világbajnokság miatt természetesen a jövő év kiemelt jelentőségű ? pályázatát is ennek fényében 1+3 éves tervben foglalta össze ?, éppen ezért addig még nem akar építkezni, hanem a lehető legütőképesebb csapatot szeretné a vízbe küldeni. Ezért számít a rutinos játékosokra ugyanúgy, mint a fiatal tehetségekre.

Megjegyezte viszont, hogy a riói olimpiát követően Kis Gábor és Szivós Márton is lemondta a szereplést, míg Varga Dénes is tett bizonytalan nyilatkozatot ezzel kapcsolatban. ? Mindenkivel le akarok majd leülni, és bízom benne, hogy akit szeretnék, az rendelkezésemre fog állni! ? mondta el a Hajós Alfréd Sportuszoda I. emeleti Tanácstermében. Kiemelte, hogy pályázatának legfontosabb pontjai között a játékstílus kialakítása ? amelyben megtartja a Benedek-éra számára leghasznosabb részeit ?, a mentális és szakmai felkészülés, valamint a klubokkal és a sajtóval való kapcsolattartás szerepel. Tervei szerint az első keretösszetartásra január első hetében, néhány héttel a Volvo Kupát megelőzően kerülhet sor.

Szóljon hozzá!