ZETApress

hírportál

Nyugati kosársikerek

Keleti kosárNyugati győzelemmel zárult tegnap a 25. Kelet?Nyugat All Star kosárlabdagála Újbudán. Nyugat?Kelet 138:127 (38:28, 28:29, 40:30, 32:40) ? láttuk este a Tüskecsarnokban.

Mint 22-én kedden megírtuk, a több mint tízezer internetes szavazat alapján a keletiek kezdőcsapatát James Kinney, Vojvoda Dávid, Ivan Lilov, Svetozar Stamenkovic és Matija Poscic alkotta, a két edző a szolnoki Stojan Ivkovic és Pór Péter lett. A nyugati ötösben Emanuel Ubilla, Darin Govens, Ferencz Csaba, Lóránt Péter és Keller Ákos szerepelt, az együttest Teo Cizmic és Hencsey Tamás, a bajnoki éllovas Körmend edzőpárosa dirigálta.

A főmérkőzés négynegyedes felvezetéseként a piros mezes egyetemi férfi válogatott 80:76-ra legyőzte a fehér mezes U20-as férfiakat, a nagyszünetben speciális olimpikonok tartottak kosaras bemutatót. Ezt követte az egynegyedes kerekesszékes Kelet?Nyugat mérkőzés a fehér mezes keletiek 12:3-as győzelmével a fekete mezes nyugatiak felett. Mivel az órát többször elfelejtették újraindítani, a találkozó a 10 perces tiszta játékidőnél jóval tovább tartott, ám mindenki remekül szórakozott!

Az ünnepélyes bemutatás után jöhetett a nap csúcspontja. A gálameccs szokás szerint rengeteg zsákolást, látványos megoldást és hárompontost hozott. A szünetekben a Molten tripladobó versenyt a ZTE-s Benke Szilárd nyerte, az adidas zsákolóversenyen pedig a fehérvári Justin Edwards bizonyult a legjobbnak. Mindkét megmérettetésen öten-öten indultak. Félidőben köszöntötték és megjutalmazták az idei kosársikerek részeseit, köztük a jövő évi Európa-bajnokságra kijutott férfi és női válogatottat, az Európa-bajnok 3×3-as női válogatottat, továbbá az U18-as Eb-ezüstérmes női csapatot is. Az előző két évben döntetlennel zárult All Star-meccset nagy küzdelemben a zöld mezes Nyugat nyerte, a gála legjobbjává pedig ? akárcsak tavaly ? a fehérvári, tehát nyugati Lóránt Pétert választották.

Szóljon hozzá!