ZETApress

hírportál

Szabó Bence távozott MOB-tól

Szabó BenceSzabó Bence a Sport TV Mai helyzet című műsorában beszélt arról, hogyan menesztették a héten a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkári pozíciójából. Bevallotta, váratlanul érte a dolog, és hiába keres olyan dolgokat, amiket másképp kellett volna csinálni.

Ha két szóval kellene jellemeznie a menesztést, azt mondaná, hogy váratlan volt, de sima. ? Együtt voltunk kint Dohában a Budapest 2024-es prezentáción, együtt örültünk és ünnepeltük a remek bemutatkozást. Ott én semmi előjelét nem láttam annak, hogy az elnök úr nem akar majd a jövőben velem együtt dolgozni ? árulta el Bence, a MOB korábbi főtitkára a Sport TV Mai helyzet című műsorában, miért érte váratlanul az, hogy távoznia kellett.

? A keddi napra egy elnökségi ülés össze lett hívva, és ezeket az elnökségi ülési meghívókat általában én szoktam aláírni, és most Borkai Zsolt, a MOB elnöke írta alá. Nem is tudtam róla, ott értesültem, a telefonomon láttam, mikor leszálltunk, milyen napirendi pontok vannak. Akkor már úgy sejtettem, miről lehet szó. Próbáltam telefonon érdeklődni, de nem sikerült a telefonhívás egész hétvégén. Hétfőn bementem a Zsolthoz, és mondtam, hogy akkor essünk túl rajta gyorsan. Akkor mondta, hogy nem kívánja megindokolni, én mondtam, hogy ezt nem is kérem. Mert ha azt mondja, nem akarok veled a továbbiakban együtt dolgozni, akkor a mondatot elkezdi, és nekem kell befejezni, hogy én sem. Két olimpiai bajnok között így kell, hogy működjön. Így született meg tulajdonképpen az, hogy közös megegyezés ? fogalmazott. Hozzátette, hét perc alatt lerendezték az egész dolgot, korrekt módon elváltak, nem kell sarat dobálni, és nem kellenek ügyvédek sem. ? Nem rá haragszom, hiszen a környezetéből rossz tanácsadókkal dolgozik, főleg eggyel. Úgy gondolom, hogy onnan fúj a szél, csak hát sajnos ezekre ő így reagált.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=8iNGbEDF_ks[/youtube]

A pozitív oldalát nézte, azt, hogy mit csináltak az elmúlt négy év alatt, úgy gondolja, a sportszakmai sikerek mellett marketing területe is jól működött. Emellett a nemzetközi dolgoknak is meg tudtak felelni. ? Igazából hiába kerestem olyan dolgokat, mi az, amit esetleg másképp kellett volna csinálni. Nem nagyon jutott eszembe. Az olimpiára is szerintem úgy ment ki a csapat, hogy mindenkinek a legmegfelelőbb volt az utazása, a legjobb felszerelést kapták, és minden kívánságot tudtunk teljesíteni. Tehát ami rajtunk múlott a jó olimpiai szereplést illetően, az szerintem rendben volt.

Szóljon hozzá!