ZETApress

hírportál

Judo vb Budapesten

Judo vb 2017 BudapestEgymillió dolláros összdíjazás várja a jövő évi budapesti judó-világbajnokság résztvevőit a Papp László Arénában. A 33. férfi és 22. női világbajnokságra 120 ország több mint 700 judósát várják Budapestre. Minden ország 18 egyéni indulót nevezhet ? tudtuk meg délelőtt a Duna-parti Intercontinental Budapest Ballroom III. báltermében.

A 2017. augusztus 28-án hétfőtől szeptember 3-án vasárnapig tartó vb sajtótájékoztatóján Marius Vizer, a nemzetközi szövetség (IJF) elnöke közölte, a világbajnokság történetében először osztanak szét ilyen komoly összeget a versenyzők között. ? A vb előtt tartjuk az IJF tisztújító kongresszusát Budapesten, és itt ünnepeljük az IJF megalapításának 65. évfordulóját is ? tette hozzá az IJF elnöke.

Tóth László, az MJSZ elnöke kifejtette, hogy ez lesz az utolsó nagy magyarországi világverseny a 2024-es olimpia helyszínének kijelölése előtt, s magas színvonalú rendezéssel meg kívánják mutatni, hogyha Budapesten kerül sor a 2024-es játékokra, akkor a judónál biztosan nem lehet probléma. ? A 2013-as budapesti Eb és három Grand Prix-verseny sikerei után a magyar sztárok a hazai vb-n is megmutathatják magukat, amely egyben a 2020-as olimpiai felkészülés kezdete is lesz ? mondta a hazai szövetség vezetője.

Szabó Tünde, az EMMI sportért felelős államtitkára kiemelte, hogy a néhány évvel ezelőtti 2500-hoz képest már 13.300 regisztrált judózó van Magyarországon, és 312 iskolában zajlik az oktatás a mindennapos testnevelés keretében. ? Ez utóbbi számot három év alatt szeretnénk ezerre növelni! ? jelentette ki Szabó Tünde hozzátéve, a kormány kiemelt támogatással segíti a világbajnokság lebonyolítását. Az iskolai judóoktatás fokozásáról idekattintva olvashatunk.

Kovács Antal, az MJSZ kommunikációs és média alelnöke arra hívta fel a jelen lévő ifjú versenyzők figyelmét, hogy korszakos egyéniségekkel kerülhetnek jövőre egy csapatba. ? Gondoljatok csak bele, akár együtt indulhattok Ungvári Mikivel is! ? mondta az 1992-es olimpiai- és világbajnok, aki úgy vélekedett, hogy ami kicsi hiányzott a riói játékokon a magyar cselgáncsozóknak a sikeresebb szerepléshez, az itthon biztosan megadatik majd!

Szóljon hozzá!