ZETApress

hírportál

Diákfoci Kunhegyesen

Kunhegyesi avatóMától rekortán pálya és korszerű tornaterem várja az iskolásokat Jász-Nagykun-Szolnok megyében, a korszerűsödő kunhegyesi Dózsa Iskolában ? tudatta Tiszolczkiné Petres Mónika, az FM sajtófőnöke.

? Több tíz milliós beruházások eredményeként Kunhegyesen megújult sportlétesítmények várják a fiatalokat, biztosított tehát az az infrastrukturális háttér, amely egy egészséges, életerős, sportos nemzedék felnövekedéséhez nélkülözhetetlen ? mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, a térség országgyűlési képviselője azon az ünnepségen, ahol a modern rekortán pályát és a tornatermet átadták.

A diákoknak mindennapos testnevelés órákat, kézilabda- és a labdarúgó edzéseket is tartanak majd azon a rugalmas, öntött gumi burkolatú rekortán pályán, amelyet Kunhegyes Város Önkormányzata, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Magyar Labdarúgó Szövetség közös projektének mintegy 25 milliós beruházása eredményeként adtak ma át. A Dózsa Iskola tornatermének felújításához a kormány több mint 13 millió forintot adott, így a létesítmény tetőszigetelése mellett korszerűbbé válhatott a tornaterem fűtése is.

? A sport a játék alatt tanítja meg az embert rövid idő alatt a legfontosabb polgári erényekre: az összetartásra, az önfeláldozásra, az egyéni érdek teljes alárendelésére, a kitartásra, a tettrekészségre, a gyors elhatározásra, az önálló megítélésre, az abszolút tisztességre, és mindenekelőtt a fair play, a nemes küzdelem szabályaira ? idézte Fazekas Sándor ünnepi köszöntő beszédében Szent-Györgyi Albert Nobel-díjas magyar orvos, biokémikus szavait. A miniszter hangsúlyozta a fejlesztések a kunhegyesi gyermekek és fiatalok testi-lelki épülését a helyi közösség erősödését, s mindezek révén a térségben élők erejének kiteljesedését, felemelkedését egyaránt szolgálják, hiszen egy testében és lelkületében egészségesebb, sportos nemzedék a munka világában és érdekei érvényesítésében is sikeresebb.

Szóljon hozzá!