ZETApress

hírportál

Olimpikonok Kőbányán

Révész Máriusz a kondiparkbanOlimpikonokkal találkozhatnak a XIX. Budapesti Nagy Sportágválasztó látogatói. Dr. Szabó Tünde, az EMMI sportért felelős államtitkára nyitotta meg délelőtt a ma-holnap 19. alkalommal megrendezésre kerülő programsorozatot, amely egyben az első olimpiai közönségtalálkozó is. Az előzményekről és a ma felavatott kondiparkról idekattintva olvashatunk.

A jelenlevőket az államtitkár mellett Szemán Róbert, a Nagy Sportágválasztó Szervező Iroda Kft. ügyvezető igazgatója és dr. Kiss Gergely az iroda szóvivője köszöntötte. A Merkapt Sportközpontban megrendezett Budapesti Nagy Sportágválasztó rendezvényen 103 díjmentesen kipróbálható sportág jelenik meg azzal a céllal, hogy népszerűsítse a rendszeres testmozgást és segítse a gyermekek és felnőttek sportágválasztását.

Dr. Szabó Tünde fővédnöki köszöntőjében először a fiatalokhoz szólt, akiket arra biztatott, hogy minél több mozgásformát próbáljanak ki, tapasztalják meg, miben a legjobbak, hiszen a legkedveltebb sportágat megtalálva, ez akár egy életen át is elkísérheti a fiatalokat. A gyermekek sportolásra való biztatása során kiemelte, hogy a rendszeresen sportoló gyermekek könnyebben kötnek barátságokat, gyorsabban beilleszkednek a közösségbe, s a közös élmények hatására erősödik a másikat tiszteletben tartó küzdőszellem. A sportoló gyermekeknek nagyobb az akaratereje, kitartása, és jobban kialakul bennük a felelősségérzet ? hangsúlyozta az államtitkár.

Az olimpiai évében megrendezett Budapesti Nagy Sportágválasztó az első olimpiai közönségtalálkozó is egyben, hiszen az eseményre több olimpiai-, világ- és Európa-bajnok sportoló is ellátogat, akikkel a látogatók személyesen is találkozhatnak. Erre utalt köszöntőjében a sportért felelős államtitkár, amikor azt hangsúlyozta, bízik abban, hogy a jelen lévő bajnokok és olimpikonok beszámolóit hallgatva néhányan akár arról is mernek majd álmodni, hogy pár év múlva ők képviseljék hazánkat az ötkarikás játékokon.

Az államtitkár köszönetét fejezte ki a szervezőknek, a sportági szakszövetségeknek, a szülőknek, pedagógusoknak, az edzőknek és szakembereknek, továbbá a szülőket arra biztatta, bátran vezessék be gyermekeiket a sport világába, és legyenek ők azok, akiknek köszönhetően Magyarország sportnemzetből sportoló nemzetté válhat. ? Kívánom az itt lévő lelkes fiataloknak, hogy találják meg azt a kikapcsolódási formát, amit egyedül, csapatban, vagy családi körben szívesen űznének ? zárta beszédét dr. Szabó Tünde, az 1992-es barcelonai olimpia úszó ezüstérmese.

Szóljon hozzá!