ZETApress

hírportál

Géza csillogó ezüstje

Imre Géza ezüstérmesMegvan az első ezüstérmünk Rióban: Imre Géza párbajtőrözőnk 14:10-es vezetésből 15:14-re maradt alul a dél-koreai Pak Szang Junggal szemben. 41 éves versenyzőnk már az 5. olimpián indult, 20 éves ellenfele akkoriban született, amikor Géza Atlantában bronzérmet nyert. A vasárnapi csapatversenyen lesz még módja javítani.

Régi igazság, hogy az olimpiai dobogóra a bronzérmes mindig boldogan, míg az ezüstérmes szomorúan áll, mert az előbbi egy győztes, az utóbbi egy vesztes meccsen van túl. Így volt sajnos 2000-ben Sidney-ben is, amikor Kökény Bea, Imre Géza felesége a kézilabda válogatott tagjaként hatgólos vezetést kövezően 31:27-re maradt alul a dánok ellen. Az lett volna Magyarország 150. aranyérme, melyet aztán Nagy Tímea párbajtőrözőnk nyert meg a 2014-es athéni olimpián, megvédve ezzel Sidney-i aranyát. (A szombati nyitónapon egyébként nekünk volt sikeres a párbajtőr döntő: Szász Emesének 7:11-ről sikerült fordítania és 15:13-ra megnyerni az aranyérmet az olasz Rossella Fiamingo ellen.)

Katka mesterhármasa

Géza ezüstje mellett úszóink egy-egy aranyat és bronzot is nyertek. Hosszú Katinka 200 méteres vegyesben megnyerte harmadik olimpiai aranyát, míg Kenderesi Tamás 200 méteres pillangón bronzérmes lett, ahol Cseh Laci csak a 7. helyet szerezte meg. Katka a 200 méteres pillangón is a döntőért úszhatott volna, de a vegyes döntő miatt ebből visszalépett. Legközelebb ma a 4×200 méteres gyorsváltó, holnap meg a 200 méteres hátúszás elődöntőjén láthatjuk.

Pólós lányain tegnap a kínaiak ellen csobbantak vízbe, és 6:6-os félidő után 13:11-re (2:2, 4:4, 6:3, 1:2) nyerték a B-csoport nyitómérkőzését. Folytatás holnap este a spanyolok ellen. Veretlen férficsapatunk az ausztrálok elleni döntetlent követően ma délután játszik a görögökkel az A-csoportban. Az éremtáblázaton 4 arannyal, 1-1 ezüsttel és bronzzal a 3. helyen állunk, a ponttáblázaton a hat érmünk mellett egy 4. és két 5. helyünk van.

Szóljon hozzá!