ZETApress

hírportál

Megünnepeljük a sportcsillagokat

Már húszat sem kell aludnunk, hogy az év sportolóit megismerhessük. December 18-án este a Budapesti Kongresszusi Központ Pátriatermében este hatra ülnek az asztalokhoz a legjobb női és férfisportolók, csapatok és kapitányok, valamint az edzők. Kategóriánként hármat hívnak a színpadra, s csak a borítékok felbontásakor derül ki a közöttük lévő sorrend a 49-ik választáson.

A tegnapi sajtótájékoztatón megtudtuk a műsor menetrendjét is. Az m2 által élő egyenes adásban közvetített rendezvény elején Körmöczi Zsuzsára és Puskás Ferencre emlékezünk. Addigra már túl leszünk a száguldó őrnagy jövő szombati temetésén, s talán erről is kerülnek képek abba az új Puskás albumba, melyből a meghívott vendégek mindegyike kap egy példányt.

Körmöczi Zsuzsát kevésbé sztárolták idei halálakor. A tehetséges teniszbajnoknőt 1958-ban választották az év sportolójává a legelső voksoláskor. Akkor még csak a sportolókat jutalmazták, az edzőkre és szövetségi kapitányokra 1995-től, a 38-ik választástól szavazhatunk. A legeredményesebb versenyző egyelőre Balczó András a sor elején.

A megemlékezések után a fogyatékkal élő sportolókat díjazzák. Őket nem a sportújságírók választják, hanem saját szövetségük ajánlja. Néhány éve ismerik el tehetségüket a BKK színpadán. Tavaly minden kategóriában az év sportolója után szólították az év fogyatékkal élő sportolóját is, idén viszont visszatérnek a gyökerekhez. Megint külön blokkban lesznek, de nem a műsor végén, hanem az elején méltatják őket.

Az év sportolóit több mint háromszáz újságíró szavazata alapján választják, s határidő december 5-e. Mintegy ötven vélemény érkezett eddig, s a jobb napokat megélt vízilabdázók a futottak még (stílszerűbben úszkáltak még) kategóriába szorultak. Cseh Laci úszó jelenleg az élen áll, s ha így marad, talán Kiss László edző sem kérdőjelezi meg a végeredményt. December közepéig lehet módosítani a leadott szavazatokon, mert néhány sportágban zajlanak még világversenyek.

Meghívták a szervezők a rendszerváltozás utáni sportminisztereket is. Boross Péter, Kuncze Gábor, Deutsch-Für Tamás és Lamperth Mónika igent mondott, míg Gyurcsány Ferenc kormányfői minőségben lehet jelen. Sajnos Horváth Balázsnak már nem postázhatták a meghívót, mert nyáron elhunyt. Az öt parlamenti párt vezetője is elfogadta az invitálást, de mivel azon a hétfő estén parlamenti szavazások is lesznek, talán mégsem fognak időben megérkezni.

Idén először az erkély is megtelik a kongresszusi teremben. A Testnevelési Egyetemről jönnek oda hallgatók, hogy együtt örüljenek a sztárokkal. A színpadon az elmúlt évek szépségkirálynői segédkeznek a díjak átadásában. A hoszteszek is kipróbált hölgyek lesznek. Mindannyian dolgoztak már a nyári úszó Eb-n a Margitszigeten.

Nem csak a sportolók, de a fellépők is igazi sztárok lesznek. Eljön Dukai Regina és Rácz Gergő, a két volt Romanticos lány, Katinka és Zsuzsika, valamint Somló Tamás és csapata. A Back II Black-kel is tárgyalnak egy külön blokkra, de erre már a másfél órás televíziós műsor után kerülne sor. A vacsorát is csak ekkor szervírozzák, hogy ne zavarja a tévéadást a kanalak, villák és poharak csörgése.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Megismertük a legjobbakat

Szóljon hozzá!