ZETApress

hírportál

Karatés érmek Rijekában

Kumite-csapatHorvátországban július 12-e és 25-e között zajlik a 3. Európai Egyetemek Játékok. A megrendezésre kerülő 21 sportág egyike a karate, amelynek magyar képviselői két ezüst- és egy bronzérmet szereztek az eseményen ? tudatta Turák Péter sajtófőnök.

A teljes magyar küldöttség első dobogós helyezése ? mint pénteken megírtuk ? a karatés Nagy Botond nevéhez fűződött. A legutóbbi felnőtt Európa-bajnokság ötödik helyezettjét a férfi formagyakorlat (kata) versenyszám egyenes ági mérkőzései során két fordulót követően szlovák ellenfele győzte le 3-2-re. A vigaszágon azonban Nagy Botond sikerrel járt: török és portugál riválisánál is meggyőzőbb teljesítményével megszerezte a bronzérmet.

A férfi csapatok küzdelmében (kumite) még fényesebb magyar érem született: a Virág András, György Dániel, Höning Ádám, Höning Dávid, Höning Alexander, Szegedi Döme és Kapdebo Lóránd összeállítású együttes ? Ruzsinszki György edző vezetésével ? a dobogó második fokára állhatott fel. A csapat egy német és egy bosnyák gárda legyőzésével jutott a döntőbe, ahol csak a házigazda horvátok tudtak náluk jobbnak bizonyulni.

Az egyéni küzdelmek során Kapdebo Loránd a 60 kg-os férfiak küzdelmében a második helyen végzett. A korábbi korosztályos Eb-ezüstérmes magyar versenyzőt a szlovák Dobrotka elleni döntőben egy túl erősre sikerült fejütése miatt leléptették. Közel állt az éremhez a 84 kilós Höning Alexander is, aki montenegrói, portugál, majd angol ellenfelét verve a legjobb négy közé került. Az Európa-bajnok török Aktasszal szemben nem sikerült a döntőbe jutás, majd a bronzmérkőzésen 1:0-ra alulmaradt a fehérorosz Isakau ellenében, így végül az ötödik helyen zárt.

Szóljon hozzá!