ZETApress

hírportál

Sportújságírók a Parlamentben

MSÚSZ igazolványOrbán Viktor miniszterelnök tegnap délelőtt az Országházban fogadta a Magyar Sportújságírók Szövetsége küldöttségét ? tudtuk meg aznap délután az MSÚSZ Tápiószentmártonban zajló kongresszusán.

A kétórás egyeztetés elején Szöllősi György elnök átnyújtotta a meghívót a kormányfőnek az M4 Sport ? Az Év Sportolója Gálára, amelyet 2017. január 12-én csütörtökön tartanak a Nemzeti Színházban. Azon az eseményen 59. alkalommal vehetik át az elismeréseket a sportújságírók által az esztendő legjobbjainak választott sportolók és edzők. A megbeszélésen a sportújságírók küldöttségének tagjai részletesen bemutatták a kormányfőnek a több mint hatszáz tagú MSÚSZ elnökségének programját, a sportújságíróknak az elmúlt évtizedekben alaposan megváltozott munkáját és társadalmi státuszát.

Az esti tápiószentmártoni díszvacsorán az MSÚSZ éves kitüntetéseit adták át a kollégáknak. Az eseményen részt vett Yannis Daras, a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség (AIPS) európai tagozatának görög elnöke, aki bejelentette, hogy a szervezet 2017. márciusban Budapesten tartja meg éves európai kongresszusát. Életműdíjat kapott Malonyai Péter, a Nemzeti Sport főmunkatársa és Szalay Péter, a 2017-es magyarországi, hat sportágat egyesítő vizes-világbajnokság médiaigazgatója, a Telekom Hírszolgálat vezetője. Feleki-díjat nyújtottak át Méhes Gábornak, a Sport TV riporterének és Vincze Andrásnak, a Nemzeti Sport labdarúgórovat-vezetőjének.

Az MSÚSZ elnökségének döntése értelmében a sportújságírók Világnapi elismerését a tíz éve elhunyt sportdiplomatáról, a szövetség örökös tiszteletbeli alelnökéről, Gyulai Istvánról nevezték el. Ezt a díjat idén Fábik Tibor, a Magyar Idők sportújságírója; Mohai Gábor, a Nemzeti Sport és a Kisalföld tudósítója; Szűcs András, a Nemzeti Sport egyéni és csapatjáték rovatának helyettes vezetője; Tóth Anita, a Nemzeti Sport egyéni és csapatjáték rovatának vezetője, valamint Vobeczky Zoltán, az M4 Sport szerkesztője kapta meg. Nívódíjban részesült Ághassi Attila, az Index újságírója; Czégány Pál, a FradiMédia főszerkesztője és Nagy Zsuzsanna operatőr-vágó; Égerházi Péter, a Hajdú-bihari Napló újságírója; Fejér Balázs, a KarcFM Előnyszabály című műsorában elhangzott, Kovács Antal olimpiai bajnok cselgáncsozóval készített húsvéti beszélgetésért; Szirtesi László fotóriporter; Vámos Tamás, a Sport Plusz szerkesztőségvezetője.

Szóljon hozzá!