ZETApress

hírportál

Új tanuszoda Füzesgyarmaton

Füzesabonyi TanuszodaA fürdőjéről méltán híres Füzesgyarmaton a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében épülő tanuszoda alapkövét tették ma le Boros Anita, az NFM vagyongazdálkodásért felelős helyettes államtitkára jelenlétében. A létesítményt várhatóan már a 2016/17-es tanévben birtokba vehetik a diákok és a település polgárai.

A tanuszoda közel 513 millió forintból, a város Kastélypark Termálfürdőjével szerves egységet képező, de az utcáról is megközelíthető területen épül. A 15×25×1,9 méteres medencével és egy 6×10×0,8 méteres tanmedencével rendelkező létesítmény elsődleges célja az iskolai keretek között szervezett úszásoktatás elősegítése. A tanítási időn kívül azonban szélesebb közönség kiszolgálására, így a mindennapi sportélet lehetőségének megteremtésére is alkalmas lesz. A tanuszoda üzemeltetéséről a magyar állam gondoskodik, tehermentesítve ezzel a városi önkormányzatot.

? A magyar akkor maradhat sikeres sportnemzet, ha ehhez olyan infrastruktúrát alakít ki, amely minden ember számára elérhető, függetlenül attól, hogy az ország mely területén, milyen anyagi feltételek között él ? emelte ki az ünnepélyes eseményen Boros Anita. ? A beruházás a jövőnek szól, minden elköltött forintra elsősorban befektetésként érdemes tekinteni. A kormány legtöbb intézkedése mögött ugyanaz a filozófia áll: egy Magyarország van, amelynek olyan helynek kell lennie, ahol minden gyermeket egyenlő esélyek illetnek meg, mindegyikük számára biztosítottak az egészséges felnőtté válás feltételei ? hangsúlyozta a helyettes államtitkár a sport és a beruházás társadalmi szintű fontosságát.

A Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program első ütemében országszerte 24 tanterem, 25 tornaterem, 24 tanuszoda beruházás, és 5 komplett iskola-fejlesztés valósul meg. A programot a kormány döntése alapján teljes egészében hazai költségvetési forrásból finanszírozza a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium. Békés megyében a füzesgyarmati beruházás mellett Csanádpalotán tanterem és tornaterem, Geszten komplett iskola épül ? tudatta az NFM Kommunikációs Főosztály.

Szóljon hozzá!