ZETApress

hírportál

Talma 16. a maláji hőségben

A hűvös Ausztráliából a maláj hőségbe költözött a MotoGP mezőnye, hiszen ezen a hétvégén Sepangban szállnak harcba a világbajnoki pontokért. Talmácsi Gábor a hét elejétől a maláj fővárosban, Kuala Lumpurban töltődött fel. Meglátogatta a híres iker tornyokat, és az állandóan lüktető város egyéb nevezetességeit ? tudatta a menedzsment.

Ezen a hétvégén egy maláj szakember is segíti Talma felkészülését. A világszerte elismert rekreációs tréner több ízben dolgozott Micheal Schumecherrel is a helyi nagydíjak során. A harminc fokos melegben helyi idő szerint délután kettőtől sor került az első szabadedzésre.

Talmácsi motorján több változtatást is elvégeztek az ausztráliai verseny óta, amiket ma próbálhatott ki a MOL-Scot Honda magyarja. Gábor sokat küzdött a motorral és a hőséggel a szabadedzés során. Végül a tizenhatodik idővel zárta a gyakorlást. Holnapra további változásokat tervez a csapat, hogy vasárnap újra versenyképes lehessen.

Az első szabadedzés eredménye: 1. Jorge LORENZO 2?02.180, 2. Casey STONER 2?02.244, 3. Dani PEDROSA 2?02.758, 4. Valentino ROSSI 2?02.864, 5. Andrea DOVIZIOSO 2?03.142? 16. TALMÁCSI GÁBOR 2?05.289. Az időmérő edzést magyar idő szerint szombat reggel 7:55-től, a versenyt vasárnap reggel nyolc órától bonyolítják.

Nemzetünk ünnepén szerettem volna nagyon gyors lenni, de ez holnapra maradt. Az elektronikai beállításokkal voltak gondok, és féktávon nem akart megállni a motor. Az időmérőre változtatni fogunk több alkatrészt is a motor elején, hogy ezeket a problémákat kiküszöböljük. Nem foglalkozom a jövőmmel kapcsolatos találgatásokkal, most számomra a hátralévő versenyek a legfontosabbak ? mondta el Gábor a szabadedzés után.

Mi lesz Talmával?

A MOL ? Scot Honda Racing Team cáfolja a nemzetközi médiában és Magyarországon megjelent híreket, miszerint megállapodást kötött volna a jövő évre vonatkozóan Alex De Angelissel. A MOL ? Scot Honda Racing Team-nek a jelen pillanatban nincs szerződtetett versenyzője a 2010-es versenyszezonra. Az ehhez hasonló híresztelések ártanak a csapat hírnevének, és hátráltatják a versenyzőkkel és szponzorokkal folytatott tárgyalásokat. A csapat hivatalos közleményben fogja tájékoztatni a sajtó képviselőit, amikor megvan(nak) a jövő évi versenyző(i) ? tudatta a menedzsment.

A csapat elhatárolódik a médiában elterjedt hírektől, még nincs aláírt szerződésünk egyetlen versenyzővel sem a 2010-es évadra. Mindkét versenyzővel tárgyalásban állunk, de egyikükkel sincs megállapodásunk. Azon is dolgozunk, hogy De Angelis és Talmácsi is a csapatunkat erősítse jövőre, mi ennek örülnénk a legjobban ? nyilatkozta Alberto Martinelli, a MOL ? Scot Honda Racing Team sportigazgatója.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Talma a 17. helyről rajtol | ZETApress

Szóljon hozzá!