ZETApress

hírportál

Nyolcad döntő a Magyar Kupában

Tegnap hat találkozó visszavágóját rendezték meg a labdarúgó Magyar Kupában. Egy másodosztályú csapat biztos továbbjutó volt, mert a Keleti csoport első helyezettje játszott a Nyugati csoport nyolcadikával. Az FTC Gyirmóton 3:1-re nyerte a csatát. A harmadik másodosztályú Dunaújváros Debrecenben esett ki 3:0-s vereségével.

Az élvonalbeliek összecsapásain a REAC 4:3-ra verte meg a ZTE-t, de a vendégek több idegenben rúgott góljukkal jutottak tovább. A Honvéd Kaposváron nyert 4:0-ra, a Diósgyőr 4:1-re verte a vendég Sopront, a Vasas pedig Vácott 1:1-es döntetlent harcolt ki. Mivel két hete 2:1-re nyertek az Angyalföldiek, az eredmény elég volt nekik a továbbjutáshoz.

Kedden a november nyolcadikáról elhalasztott egyetlen mérkőzésen még csak odavágott ellenfelének az Újpest. A pápai gyerekeket verte meg 2:0-ra. A hetedik továbbjutó egy hét múlva dől el a Megyeri úton. Ugyanaznap rendezik a nyolcadik visszavágót Győrben, melyet az MTK 3:1-es előnnyel várhat.

Hétfő este a 14-ik forduló záró mérkőzésén az MTK 1:0-ra győzte le a Győrt. Mivel előnye öt pontra nőtt a ZTE-vel szemben, a hétvégi záró forduló eredményétől függetlenül őszi bajnoknak tekinthető.

A tavaszi szezonból két fordulót rendeznek még az idén december másodikán és tizedikén. Az ezüstvasárnapi időpont nem elírás. A kilencedikére kiírt mérkőzéseket a Puskás Ferenc búcsúztatása miatt nemzeti gyásznappá nyilvánított szombatról másnapra, Ádvent második vasárnapjára halasztották. Két nappal azután Antall József egykori miniszterelnökünk 1993-as halálára emlékezhetünk.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Tavasz a focipályákon

Szóljon hozzá!