ZETApress

hírportál

Tavasz a focipályákon

Tegnap este Zalaegerszegre beköszöntött a tavasz. Nem a Föld tengelye áll más irányba, az továbbra is a Sarkcsillag felé mutat. Nem is a nyugat-dunántúli megyeszékhely csúszott át a déli féltekére, mert kontinensünk továbbra is ragaszkodik Ázsiához. Az ok merőben más. Az élvonalbeli (?) futballcsapatok tiltakozása ellenére elkezdődött a tavaszi szezon. A ZTE a nyitómérkőzésen 2:1-re győzte le a Fehérvár csapatát, így Kuttor Attila, a vendégek védője nem ünnepelhette győzelemmel ötszázadik első osztályú mérkőzését.

Ma további hat meccset rendeztek. Az MTK 0:0-t játszott Rákoscsabán, így előnye három pontra csökkent a ZTE előtt. Szintén 0:0-t játszott a Vác Pakson s maradt a tabella legalján. A Kaposvár 1:0-ra kapott ki a Vasastól, s mivel a Honvéd 4:1-re verte a Győrt, a kispestiek feljöttek az utolsó előtti helyről. Debrecen két gól rúgott Pécsett, Tatabánya egy gólt kapott Sopronban, a nyolcadik meccset meg hétfőn játssza a Diósgyőr Újpesten.

Márciusban folytatódnak a kupaküzdelmek

Szerdán kialakult a Magyar Kupa nyolcas mezőnye. Az elmúlt héten megismert hat csapat mellé az MTK jutott tovább hetedikként a győriek 5:0-s lelépésével. Az Újpest 4:2-re győzte le Pápát, így az FTC mellett nem lett újabb másodosztályú csapat a negyeddöntőben. Az öt pesti csapaton kívül a borsodi, bihari és zalai megyeszékhely képviselteti magát a küzdelmekben.

Emlékeznek még a három tavasz ünnepére a rendszerváltozás előtti időkből? Az elsőt, március 15-ét most is megünnepeljük, de a tanácsköztársaságot és a felszabadulást rég elfeledtük. Most mégis emlékezhetünk a dátumokra, mert elkészült tegnap a kupasorsolás is. Az MTK a Honvédot, az FTC a Vasast, az Újpest a Debrecent, a Diósgyőr pedig a ZTE-t fogadja március 21-én, a második tavaszünnepen. A visszavágókra két héttel később kerül majd sor. Az állandó halasztások ismeretében ennek talán fele sem igaz, így még annak is örülhetünk, ha április 4-re, a harmadik tavasz egykori ünnepére az odavágókat is befejezik.

Szóljon hozzá!