ZETApress

hírportál

Változtak a célok a Vasasnál

Földi László VasasA mai világban szinte hihetetlen, hogy 12 év óta ugyanaz az edző irányítson egy csapatot. Földi László viszont pontosan ennyi ideje ül a Vasas férfi pólósainak kispadján, akik, 2002 és 2012 óta megszakítás nélkül játszottak a bajnoki döntőben és ötször nyertek bajnokságot. 2008-ban pedig a csapat harmadik volt az Euroligában.

? Milyen érzés annyi nagy siker után most szerényebb eredményekkel beérni? ? kérdezte az edzőt Takács Gábor.

F.L: Olyan játékosok távoztak az utóbbi években a Vasasból, mint a Varga-testvérek vagy a januári Európa-bajnokságon a torna legjobb kapusának választott Nagy Viktor. Természetesen őket lehetetlen egyik napról a másikra pótolni. A mostani feladatnak is megvan a maga szépsége, a fiatalokból kell csapatot építeni.

? Mekkora segítséget jelent a klub számára, hogy két olimpiai bajnok, Fodor Rajmund és Steinmetz Ádám is foglalkozik a piros-kékek utánpótlásával?

F.L: Erre nagyon nehéz válaszolni. Egyrészt nem régen dolgozunk együtt, másrészt hogy egy tehetséges fiatalból igazán jó játékos válik-e, sokszor öt-tíz év alatt derül csak ki.

? A felnőtt csapattal szemben mi az elvárás az idei bajnokságban?

F.L: Az első nyolc között kell végeznünk!

? Mit vár a válogatottól a riói olimpián? Abban mindenki egyetért, hogy az áprilisi trieszti selejtezőben megszerezzük a kvótát.

F.L: Ezt a kérdést nem az én tisztem megválaszolni. Az biztos, hogy nagyon fogok szorítani a srácoknak és az is, hogy remek játékosok alkotják a csapatot!

Szóljon hozzá!