ZETApress

hírportál

Világbajnok: Button

Jenson ButtonDél-Amerikában nyerte meg az idei Formula?1-es világbajnokságot Jenson Button. A brit versenyző a tegnapi Brazil Nagydíjon ötödik lett, de a kéthét múlva sorra kerülő Abu-Dzabi-i futamon már senki sem hozhatja be 15 pontos előnyét.

Nem csak ő, hanem csapata, a Brawn-Mercedes is világbajnok lett a Sao-Paolo-i futamon. A tegnapi befutási sorrend: 1. Webber (Red Bull-Renault), 2. Kubica (BMW-Sauber), 3. Hamilton (McLaren-Mercedes), 4. Vettel (Red Bull), 5. Button (Brawn), 6.Raikkönen (Ferrari), 7. Buemi (Toro Rosso), 8. Barrichello (Brawn).

Egyéniben a 89 pontos Butten mögött a 2. helyen a 74 pontos Vettel áll. 3. Barrichello 72, 4. Webber 61,5, 5. Hamilton 49, 6. Raikkönen 48 pont. A konstruktőrök versenyében a 161 pontos Brawn mögött 2. Red Bull 135,5, 3. McLaren 71, 4. Ferrari 70 ponttal. Itt még a Ferrari is dobogós lehet, s egyéniben is változhat a sorrend a 2-3. helyen.

Egyenlített a Videoton

Nem sikerül otthon tartania mindhárom pontot az MTK-nak a Soproni Ligában. A 11. forduló tegnapi záró mérkőzésén hiába vezettek már 2:0-ra a lilák, a Videotonnak sikerült kiegyenlítenie. Holnap este az Európa Ligában a Debrecennek szurkolhatunk, aki a Fiorentinát fogadja a Puskás Ferenc Stadionban.

Szóljon hozzá!