ZETApress

hírportál

Talma nagy csatában 13.

A mai bemelegítő edzésen Talmácsi Gábor a versenyritmusát próbálta begyakorolni, hogy azonos tempóban minél több kör tudjon teljesíteni. A magyar versenyző legjobb köre 1?33.158 volt, ami alig marad el a tegnapi kvalifikációs eredményétől ? tudatta a menedzsment.

Szokatlan módon helyi idő szerint délután négy órakor kezdődött a MotoGP versenye, a résztvevőknek huszonhét kört kellett teljesíteniük a közel négy és fél kilométeres pályán. Talma a tizenhatodik rajtkockából vágott neki a viadalnak. A már megszokott módon remekül kapta el a rajtot, és a tizenegyedik helyig ugrott előre. Most viszont a gép versenyképesnek bizonyult, és a magyar motoros harcolni tudott a pozíciójáért.

A hazai versenyét futó Vermeulen ugyan megelőzte Gábort, de a tizenkettedik helyet tartani tudta a Scot csapat pilótája. Hat körrel a vége előtt az egyik kanyarban Gábor kicsit kiszélesítette a kanyart és ez egy helyezésébe került, de hatalmas versenyben végül a tizenharmadik helyen ért célba, Toseland és Hayden előtt. A versenyt az ausztrál Casey Stoner nyerte Rossi, Pedrosa, de Angelis és Edwards előtt. Talma tizenhét ponttal összetettben a tizenhetedik helyen áll, itt Rossi vezet harmincnyolc ponttal megelőzve a második Lorenzót.

A világbajnoki összetett állása: 1. Valentino ROSSI 270, 2. Jorge LORENZO 232, 3. Casey STONER 195, 4. Dani PEDROSA 189, 5. Andrea DOVIZOSO 152? 17. TALMÁCSI Gábor 17 pont. A következő versenyt a jövő héten rendezik Malajziában.

Jól sikerült a verseny, végre versenybe voltam, voltak előzéseim, csatáznom kellett. Az egyik kanyarban elváltottam magam és épp, hogy nem mentem le a pályáról, így nem tudtam követni a két Suzukit. Nagy előrelépésnek érzem a mai versenyt, és úgy gondolom, hogy a következő nagydíjon Sepangban még jobb eredményre lehetünk képesek ? mondta el Gábor a leintés után.

Vendégverés a Dunántúlon

Nem sikerült az újpestiek tegnapi, Somogy megyei kirándulása. A Soproni Liga 11. fordulójában a lila-fehérek 2:0-ra kikaptak Kaposváron. A kecskemétiek sem jártak jobban Tolna megyében, őket a paksiak 2:1-re verték el. A másik két tegnapi találkozón döntetlen született. A Honvéd Szombathelyről 2:2-vel, míg a Diósgyőr Nyíregyházáról 1:1-gyel távozott.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Talma 16. a maláji hőségben | ZETApress

Szóljon hozzá!