ZETApress

hírportál

Vendégsikerek a 14-ik fordulóban

Győzelme esetén a Paks a 11-ről a hetedik helyre, míg a Honvéd a 14-ről a 11-re jöhet fel, írtuk meg egy héttel ezelőtt. Mivel a múlt hétfői találkozójuk 0:0-s döntetlent hozott, egyikük helyezése sem változott a táblázaton. A legutóbbi fordulóban viszont nem született döntetlen, annál több volt a vendégsikert.

A péntek esti nyitó mérkőzésen Angyalföldön nyert 1:0-ra a Paks. Szombaton Tatabányán nyert a REAC 3:2-re, Vácott a Sopron 2:1-re, és Kaposváron a Pécs ugyancsak 2:1-re. A házigazdák háromszor diadalmaskodtak. A Fehérvár pénteken 3:2-re verte Újpestet, a Debrecen szombaton 3:1-re a ZTE-t, s a Diósgyőr 2:1-re a Honvédet. Az MTK ma este a Pécset fogadja.

A kispestiek Puskás Ferenc péntek reggeli halála miatti fájdalmukban fekete szerelésben játszottak. A hétvégi fordulók egyébként is a gyász jegyében zajlottak az élvonaltól a járási és kerületi bajnokságokig. Mindenütt egy perces gyászszünettel és néma felállással kezdődtek az összecsapások.

Szerdán válogatottunk Kanadát fogadta Székesfehérváron. Váradi Péter legénysége Priskin 36-ik percben lőtt góljával 1:0-ra győzte le a juharleveleseket. Elterjedt a múlt hét elején, hogy az észak-amerikaiak edzője a jövőben Bicskei Bertalan lesz, de valaki túl korán röpítette fel a kacsát. A kanadai szövetség elnöke még csak nem is ismeri az egykori magyar szövetségi kapitányt, akinek pályázata így csak egy lesz a sok benyújtott anyag között.

Az NB II Keleti csoportjának záró fordulójában a Fradi megint pontokat vesztett. Baktalórántházán a zöld-fehéreknek csak 0:0-s döntetlenre tellett. Mivel a Nyíregyháza 4:2-re nyert Vecsésen, az Üllői útiak csak két pont előnnyel várhatják a tavaszt a 35 pontos nyírségiek előtt.

A Nyugati csoportban a Haladástól nyolc pontot, a Gyirmóttól kilencet vontak le év közben, így ők nem szólhatnak bele az őszi elsőség sorsába. Az eddig sikeresnek tűnő Siófok az előző heti döntetlen után most 2:1-re kikapott Mosonmagyaróváron, s lemaradt a dobogóról. Igaz lehet tehát edzőjük nyilatkozata arról, hogy a vezetők nem akarják az NB I-be való feljutást.

Riválisuk, a Barcs sem volt sikeresebb, mert ők 1:0-ra kaptak ki az Integráltól, s 28 pontjukkal a második helyen várják a tavaszt. Az őszi elsőséget 29 ponttal a Kaposvölgyén 2:0-re győző Felcsút szerezte meg, s az MTE elleni mérkőzés eredményét még bele sem számítottuk. Az október 28-i találkozójuk ? mint korábban megírtuk ? 2:0-s felcsúti vezetésnél négy perccel a vége előtt ellenfelük hibájából félbeszakadt.

Szóljon hozzá!