ZETApress

hírportál

Bódisék egyszerre elsők és másodikak

A második alkalommal megrendezésre kerülő 12 órás hungaroringi versenyen a Bovi Motorsport csapata kategóriájában az első helyen végzett, míg összetettben ezüstérmet szereztek ? tudatta a Faster Management.

Igazi embert próbáló verseny volt, ahol a csapat mind a négy tagja végig nagyon összeszedett volt. Tudásuk legjavát nyújtották, és mindezek mellett a technika is remekül bírta a megpróbáltatásokat. A repülőrajttal kezdődő versenyt az időmérőn is remeklő Rácz István nyitotta. Az ő nevéhez fűződik a versenyen elért leggyorsabb köridő. Istvánt Barta Attila váltotta, aki után Talmácsi Gáboron volt a sor. Talma 49 kört teljesített és mivel a táv felénél elfogyott az innivalója, így nagyon kimerült a végére, de hozta, amit elvártak tőle.

A Scubert Motorsporttal végig fej-fej mellett küzdöttek az abszolút elsőségért. A verseny hajrájában kisebb probléma adódott a Brokernet Silver Sting fékjével, de gyorsan helyrehozták és kis idő múlva már újra a pályán volt az autó.

Végeredmények

SP2 kategória: 1. Bovi Motorsport 1. (Bódis Kálmán, Rácz István, Barta Attila, Talmácsi Gábor), 2. TW Steel Ferrari, 3. VDS Racing Adventure. Abszolút végeredmény: 1. Schubert Motorsport 1 ? BWM Z4 M-Coupe, 2. Bovi Motorsport 1 ? Brokernet Silver Sting, 3. Hubert Bergh Motorsport ? Porsche 911 GT3 Cup.

Igazi csapatmunka volt, ahol mindenki törekedett arra, hogy a maximumot nyújtsa és, ha kell még annál is többet. Nagyon kemény és kiélezett verseny volt. Örülök, hogy részt vehettem ezen a versenyen, viszont most már csak az Ausztrál nagydíjra koncentrálok, hiszen jövő hétvégén ott kell bizonyítanom ? nyilatkozta Talmácsi Gábor.

Nagyon boldog vagyok, hogy ilyen jól sikerült számunkra ez a verseny. Mindenki nagyon készült rá és meg is lett az eredménye. A fék problémát leszámítva nem voltak technikai gondjaink ez is egy elismerés, hiszen a saját fejlesztésű versenyautónk tisztesen helytállt. Januárban részt veszünk a dubai 24 órás futamon, bízok benne, hogy hasonló sikereket érünk el ott is ? mondta el Bódis Kálmán.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Talma elsőre 16. Ausztráliában | ZETApress

Szóljon hozzá!