ZETApress

hírportál

Újvárosi triatlonrajt

Tiszaújvárosi megnyitóElrajtolt a 17. TVK Triatlon Nagyhét Tiszaújvárosban ? tudatta Szűcs István sajtóreferens. Fotónkon balról jobbra Bráz György tiszaújvárosi polgármester, a Szervező Bizottság társelnöke, Lehmann Tibor főrendező és Márkus Balázs, az SZB társelnöke látható a tegnap esti megnyitón.

Néhány önmagáért beszélő szám a Tiszaújvárosban tegnap elkezdődött TVK Triatlon Nagyhétről: 500 elit versenyző, ötezernél több tömegsportoló, 40 koncert, 55 ezer érdeklődő, szurkoló. Ebből is kiolvashatjuk, hogy az augusztus 9-én vasárnapig tartó, olimpiai kvalifikációs világkupával és junior Európa-kupa futammal fémjelzett nagy menetelés idén is változatos, színvonalas kikapcsolódást kínál a hazai és külföldi érdeklődőknek.

A XI. Vörösmarty-kupa és V. Országos RC hajó találkozó már a szombat délelőtti órákban elindította a kilencnapos programsorozatot. A már hagyományos találkozó n idén először versenyzett is ? nyolc kategóriában ? a benevezett 120 modellező. Az első zenei fellépő a KreAktív színpadon a szinte minden stílust kiválóan művelő Ildi Rider volt. Az estére alaposan benépesedett Főtéren tartották meg az ünnepélyes megnyitót a Tiszaújvárosi Fúvószenekar és a Majorette-csoport közreműködésével. Az egybegyűlteket Bráz György, Tiszaújváros polgármestere, a Szervező Bizottság társelnöke, Lehmann Tibor főrendező és Márkus Balázs, az SZB társelnöke köszöntötte.

A rövid beszédekben elhangzott, hogy Tiszaújváros lakossága az elmúlt közel két évtized alatt magáénak érezte és érzi ma is ezt a sorozatot, mely a közösségépítésben élen járó dr. Márkus Gábornak köszönhető. (Erről már a kedd délelőtti sajtótájékoztatón is szó esett a Csörsz utcában.) A 2013-ban váratlanul elhunyt kiváló sportvezető utódai azon fáradoznak, hogy azonos színvonalon tovább ápolják az ő örökségét. Erre garancia a városi önkormányzat, az intézmények, szervezetek, a támogatók, a 300 tagú rendezői csapat példaértékű összefogása. A ceremóniát követően Wolf Kati nagyzenekaros élőkoncertjét hallgathatta meg a publikum. A nap végén, a KreAktív színpadon a Muddy Shoes zenélt.

A mai Borsodi Sör Napján előbb a gasztronómia kap főszerepet. A Bogratlon?Tiszaújvárosi Bográcsfőző Fesztivált a Dísztó körül rendezik meg, melynek hangulatát a Sétáló Népzenészek (Számadó zenekar) fokozzák. A baráti társaságok, intézmények, egyesületek, szervezetek csapatai között ott lesz a névadó főtámogató TVK Tökös Vízi Karbantartók névre keresztelt egysége is, melynek tagjai a főzőversenyen kívül a délben kezdődő, az első tombolaszerzési lehetőséget jelentő evezősversenyen is érdekeltek lesznek. Rajtuk kívül a cég további négy egysége ? Boszi konyha (Olajipari Laboratórium), Vegyes-vágott (VHÜ, DS Támogatás, Központi Ügyelet, PE?1), Árnyékvadászok (EBK), LIGA MARGARIN (PP?4, O?1, PE?1) ? méretteti meg magát a fakanál mellett. A gyermekeket a Csodamalom Bábszínház Meseláda műsora szórakoztatja, de a kicsinyeknek 17 órától táncházat is tartanak. Ezen kívül triál kerékpáros bemutató, a Kolosai Ferenc Trió szerepel a programban. A nap fénypontját a Neoton Família nagy-koncertje jelenti majd.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Lemaradó Katasztrófa | ZETApress

Szóljon hozzá!