ZETApress

hírportál

Lemaradó Katasztrófa

TVK evezősversenyKatasztrófa elhárítva, nyert a Lubi Cipki ? tudatta Szűcs István sajtóreferens. Mint tegnap megírtuk, a 17. TVK Triatlon Nagyhét vasárnapi, Borsodi Sör Napján a gasztronómia, a sportolás és a szórakozás egyaránt jól megfért egymás mellett.

A szabadidősport események teljesítésért járó tombolaszelvényeket az evezősversenyen lehetett első alkalommal gyűjtögetni. A végső győzelmet ? 10 év Katasztrófa-uralom után ? a Lubi Cipki hetese érdemelte ki. Amíg a Dísztó partján a Bogratlon?Tiszaújvárosi Bográcsfőző Fesztivál keretében ? a Sétáló Népzenészek (Számadó zenekar) hangulatfokozó közreműködésével ? készültek a finomabbnál-finomabb ételek, addig a vízen a hét tagú evezős egységek vetélkedtek a mind jobb helyezésért.

Miközben az ízvarázslók sűrűn tüsténkedtek, egy rövid időre feltűntek a tó körüli díszburkolaton a szombattól Tiszaújvárosban edzőtáborozó, a hétvégi ETU Triatlon junior Európa-kupára készülő, éppen futóedzést tartó brit junior válogatott tagjai, köztük a tavalyi, Nanjing-i ifjúsági olimpia egyéni bajnoka, Ben Dijkstra, aki nemrégiben a junior Európa-bajnokságon volt ezüstérmes.

A főzőversenyen 48 csapat mérte össze tudását. A bográcsokban olyan különleges alapanyagok is rotyogtak, mint a medve-, vagy strucchús. A Babits László, Magos Zoltán, Jeney Lóránt, Jeney Tamás alkotta zsűrinek idén is igazán nehéz dolga volt a helyezések eldöntését illetően. Döntésük értelmében a győztesnek járó Arany-bográcsot a birkapörköltet készítő Nagyiványi Betyárok érdemelték ki. Második lett az Énekszó Baráti Kör, akik körömpörköltet főztek. A harmadik helyen az MSZP csapata zárt, erdélyi medvepörkölt puliszkával névre keresztelt ínyencségével, melyet különdíjjal is jutalmaztak, csakúgy, mint a Guinnes ír gulyását.

Ezüst, törött lapáttal

A 42 csapatot felvonultató evezősversenyben alaposan borult a papírforma, mint, ahogy néhány hajó, melynek legénysége így közelebbről ismerkedett meg a Dísztó vizével. A kieséses-rendszerű futamokban az elmúlt tíz évben győztes Katasztrófa a negyeddöntőig szépen haladt, ám ott a Bevándorlók elhárították őket, azaz megálljt parancsoltak nekik. Az elődöntőkből a Lubi Cipki és a Törzsfejlődés harcolta ki a finálé jogát. A bronzcsatában a Szamör Lig jobbnak bizonyult a Bevándorlóknál. A kezdetben egyenlő erők küzdelmét hozó döntő a Lubi Cipki sikerével ért véget, de az igazsághoz tartozik, hogy a Törzsfejlődés kormányosának lapátja kevéssel a rajt után eltörött. A dobogósok Márkus Balázstól, a szervező bizottság társelnökétől vehették át a tárgyjutalmakat. A nap során látványos triál kerékpáros bemutatót is megtekinthettek a jelenlevők, míg a gyermekek bábszínházi előadással és táncházzal szórakozhattak. A zenés program a Kolosai Ferenc Trió fellépésével indult. A nagyszínpadon a Neoton Família varázsolta el a zsúfolásig megtelt főtér közönségét.

Futással gyűjtögethetnek

A hétfői folytatást, az Inno-Comp Napját 17 órakor a Purple Sunset koncertje indítja. Este 6 órakor ismét megmozdul a város, hogy közösen sportoljon. A Hotel Civis Phőnix előtti rajthelynél a futókat várják majd, akikre 2 km teljesítése vár. A teljesítők tovább gyűjtögethetik a tombolaszelvényeiket, melyekkel a hét végén értékes ajándékokat lehet nyerni. A közös sportolás után jöhet majd az újabb szórakoztató program-elem: 18:30-tól a tiszaújvárosi 5 Amper koncertje. A nagyszínpad nagy produkcióját a Honeybeast fellépése jelenti, melynek kezdési időpontja 20 óra. Részletek idekattintva olvashatók.

Szóljon hozzá!