ZETApress

hírportál

Huszadszor a borok útján

Jubilál a Magyar Borok Útja Rallye. Izgalmas bejelentésekkel indította útjára a nagy hagyományokkal bíró és méltán népszerű Magyar Borok Útja Rallye előkészületeit a Regő Kft. ma délben a Búsuló Juhász Étteremben. Ott volt nejével Fehér György író-újságíró, az 1996-os I. MBÚR győztese is!

Az idén 20. alkalommal megrendezett boros élménytúra a szokásoknak megfelelően augusztus utolsó hétvégéjén felfedezi, és az élénk médiaérdeklődésnek köszönhetően népszerűsíti Magyarország szebbnél szebb tájait, borvidékeit és borászatait. Az autós túra mezőnye augusztus 28-30-án három nap alatt közel két tucat pincészetben tesz látogatást a Tokaji, az Egri és a Mátra-alji Borvidéken. Fotóink Lantai József felvételei.

A XX. Magyar Borok Útja Rallye a hazai borok, borvidékek, gasztronómia, turisztikai vonzerő, és környezetvédelem mellett kiemelt figyelmet fordít a tudatos és biztonságos közlekedés népszerűsítésére. A versenyzők az egyes állomásokon megkóstolhatják a legfinomabb helyi borokat, ugyanakkor az Iszik vagy vezet-elv szem előtt tartásával a sofőrök soha nem fogyasztanak alkoholt addig, míg a kijelölt napi táv teljesítése után le nem teszik a slusszkulcsot. Komáromi Endre nyugalmazott rendőrezredes, a Rallye biztonsági főnöke szerint a zéró tolerancia elvének megfelelően a pilótáknak rendszeresen meg kell fújniuk a szondát, emellett a szervezők hasonlóan szigorúan veszik a KRESZ-szabályok és a sebességhatároknak a betartását is.

A Rallye-n mindenki tegeződik, így a felhőtlen kikapcsolódás közben akár új üzleti kapcsolatok, barátságok is születhetnek. Mindeközben a résztvevők megismerkednek a helyi szokásokkal, körbejárják a birtokokat, pincerendszereket, és személyesen is elbeszélgetnek hazánk kiemelkedő borászaival. ? A Magyar Borok Útja Rallye népszerűségét jelzi, hogy a 100 autóból álló mezőny induló helyeinek 85%-a már a verseny előtt 3 hónappal megtelt. Kiváló szakemberekből álló, megújult szervező csapatunkkal azon dolgozunk, hogy a hagyományok megőrzése mellett az újdonságokra, a lendület megtartására és az élmények fokozására fókuszálva ünnepeljük meg a Rallye alapításának 20. évfordulóját. Bízom benne, hogy a körülbelül 250 résztvevő idén is fantasztikus élményekkel gazdagodva tér haza, és ahogy eddig is, sokan közülük a következő évben is rajthoz állnak majd ? mondta Regőci Attila, a verseny alapítója és elnöke.

? Örömmel jelenthetem be, hogy a jubileumi rallye alkalmából a fővédnöki szerep ismételt elvállalása mellett idén résztvevőként is tervezi a versenyen való indulást dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter. Ugyancsak büszkék vagyunk arra ? és ez egyúttal az elhúzódó gazdasági válságból való kilábalást, a magyar gazdaság fellendülését is jelzi ?, hogy idén több autóipari szereplő is partnerként a Rallye mellé állt. Elsőként engedjék meg, hogy bejelentsem, és támogatóink között üdvözöljem a Ford Creditet, akik többek között 10 vadonatúj Ford tesztautót is biztosítanak a versenyre. A Hunguest Hotels szállodalánccal a jövőre nézve hosszú távú együttműködést tervezünk, ennek első állomásaként számolhatok be arról, hogy idén a Rallye résztvevőinek pihenéséről, feltöltődéséről mindkét este a Hunguest Grandhotel Galya**** gondoskodik ? jelentette be Megay Róbert Péter, a rendezvényt szervező Regő Kft. tulajdonosa.

A sajtótájékoztatót követően a szervezők finom ebéddel kedveskedtek: hideg eperkrémleves és barbecue csirkeszárny zöldséges burgonyával volt a menü, melyet vaníliás, mazsolás kenyérpuding és kávé követett. Öt tokaji pincészet finom fehér borait is megkóstolhattuk. A 20. alkalommal elrajtoló versenysorozat méltó megünneplésére a szervezők idén több meglepetéssel készülnek az MBÚR két évtizedes múltja, élményei és hagyományőrző szerepe előtt tisztelegve, melyről a július 23-i sajtótájékoztatón számolnak be. Addig is érdemes nemcsak a versenyen résztvevőknek, hanem a hazai kultúra, turizmus, borok és az autóversenyzés iránt érdeklődőknek is figyelemmel kísérniük a Magyar Borok Útja Rallye Facebook-oldalát is! A sorsolásra a Kelenhegyi úti étteremben augusztus első felében kerül majd sor.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Miniszter a borok útján | ZETApress

Szóljon hozzá!