ZETApress

hírportál

Miénk a világrekord!

Mától magyar a leghosszabb maraton váltó világrekordja! 2573km, 11 nap, 0-24 óra, 103 rajt és cél, közel 390 érintett település. Ezek a számok amellett, hogy extrém teljesítményt rejtenek, a Nemzeti Bor Maraton külön világrekord kísérletét is jelentik ? tudatta Gyuris Péter kommunikációs referens.

11 nap alatt megszakítás nélkül, folyamatos futással teljesítették az indulók a Magyarország mind a 22 borvidékén átívelő távokat. A leghosszabb maraton váltó világrekordját 257 óra és 5 perc alatt sikerült beállítani június 3-án 01:05-kor, amikor az utolsó futók is megérkeztek Hajósra. A 11. napon Tiszakürt, Csongrád, Hódmezővásárhely, a kiemelt helyszín Szeged, Mórahalom, Ásotthalom, Pusztamérges és Kiskunhalas érintésével ért vissza a Nemzeti Bor Maraton május 23-i rajthelyszínére.

A Tisza mentén maradva Szegeden közel ötszáz fő várta a mezőnyt a Napfény Park parkolójában, majd ők indultak tovább, köztük olimpikon, orvos, fiatal és idősebb, férfi és nő büszkén lépte át a rajtvonalat. Előtte bemelegítettek a világbajnok Bán Renátával, a Protein-Nutristore fitneszversenyzőjével. A késő délutáni órákban Zséda lépett fel, majd FankaDeli zárta a programot.

A 103 településen közel tízezer ember vett részt abban, hogy a teljes szakaszokon, vagy a településen belül kísérőként legyen részese a futásnak, így segítve a világrekord kísérlet sikerét. A futók és résztvevők között ott voltak Vajda Attila és Pars Krisztián olimpiai bajnokaink, Rippel Ferenc világhírű artista, Balog Judit, a Paksi FC ügyvezetője, Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, a MAGOSZ elnöke, Molnár Péter az EMMI Sportállamtitkárság főosztályvezetője, Hrutka János sportmenedzser, a Magyar Speciális Olimpia Szövetség társelnöke, Földházi Zsófia világ- és Európa-bajnok öttusázó, Molnár Andrea, a SportKlub műsorvezetője. Elismert borászaink közül Tiffán Ede, Bock József, Koch Csaba, Gere Attila, Laposa Bence, valamint több település sportegyesülete is csatlakozott, köztük a Szegedi Vízisport Egyesület is.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Maratoni oklevél | ZETApress

Szóljon hozzá!