ZETApress

hírportál

Judó GP a BS-ben

Június 13-14-én szombat-vasárnap a Papp László Budapest Sportarénában kerül sor a II. Budapest Judo Grand Prix-re. A százezer dolláros összdíjazású olimpiai kvalifikációs versenyről délben a Marriott Hotel Budapest Erzsébet-termében a Nemzetközi Judo Szövetség (IJF) és a Magyar Judo Szövetség (MJSZ) sajtótájékoztatót tartott.

Az eseményen jelen volt Marius Vizer, az IJF elnöke, Dr. Simicskó István, az esemény fővédnöke, az EMMI sportért felelős államtitkára, Dr. Tóth László, az MJSZ elnöke, Nagy András, az MJSZ szakágvezetője, valamint a verseny leendő főszereplői: válogatott versenyzőink és edzőik. A második budapesti GP-re 72 ország 512 versenyzője adta le előzetes nevezését, köztük lesz öt olimpiai bajnok, tíz olyan judós, aki már világbajnoki címig jutott, és hatvan kontinens-bajnok is! A pénzdíjak mellett vonzó a világ legjobbjai számára, hogy a budapesti GP kiemelt versenynek számít az olimpiai kvalifikáció szempontjából, az aranyért 300, az ezüstért 180, a bronzért 120 pont jár.

A GP-t a világ 135 országában közvetítik a tévétársaságok, Magyarországon a Sport Televízió jelentkezik élő közvetítésekkel. Ugyancsak a Sport TV műsorán szerepel a két részes Budapest Judo Grand Prix Magazin, amely a magyar válogatott tagjainak felkészüléséről számol be a nézőknek. Újdonság, hogy televíziós reklámszpotok népszerűsítik a Judo Grand Prix-t, melyek az MTVA csatornáin láthatóak majd június 7-én vasárnaptól. Az idén is óriásplakát kampány vezeti fel a budapesti viadalt, összesen 300 helyszínen. Az eredmények alakulását idén is az interneten követhetik.

A tavalyi I. Budapest Judo Grand Prix-n remekül szerepeltek a mieink: a verseny történetének első aranyérmét Csernoviczki Éva (48 kg), az Ippon Judo Tatabánya olimpiai bronzérmese szerezte meg a Papp László Sportarénában. Rajta kívül hárman állhattak dobogóra, Tóth Krisztián (90) ezüst-, Karakas Hedvig (57) és Joó Abigél (78) pedig bronzérmes lett. Csoknyai László (81), Krizsán Szabolcs (81) és Bor Barna (+100) az ötödik, Maros Barbara (52), Szabó Franciska (63) és Vér Gábor (90) pedig a hetedik helyen végzett.

A június 13-i szombati program: női 48 kg, 52 kg, 57 kg, 63 kg és férfi 60 kg, 66 kg, 73 kg. 9 órától selejtezők négy tatamin, 17 órától bronzmérkőzések és döntők két tatamin. Június 14-én vasárnap: női 70, 78, +78 kg és férfi 81, 90, 100, +100 kg. 9-től selejtezők négy tatamin, 17-től bronzmérkőzések és döntők két tatamin. Hazánkat 26 férfi és 18 női judós képviseli, közülük 17-en (9+8 fő) 22-én hétfőn Bakuba, az I. Európai Játékokra utaznak.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Judosaink edzésben | ZETApress

Szóljon hozzá!