ZETApress

hírportál

Célba érnek a borosok

Táncos lányokAz utolsó kanyar előtt fut együtt a nemzet. Jászberény volt a legutóbbi kiemelt helyszín. A Bükki borvidék felé haladt tovább Gesztely, Onga és Bükkaranyos érintésével a Nemzeti Bor Maraton mezőnye június elsején ? tudatta Gyuris Péter kommunikációs referens.

Tegnap reggel 7 órakor egy félmaratoni szakasz indulói rajtoltak Mezőkövesdről. A 21 kilométeres táv célkapuja Poroszlón volt, ahonnan Kisköre és Jászkisér települései jelölték ki a következő szakaszokat. Ekkor már a Kunsági borvidéken koptatták az utat a bormaratonosok. A következő állomás Jászberény volt, majd Szolnok felé tartva Újszászon váltották egymást az indulók.

A vasárnapi tokaji borozás után a 10. napjának kiemelt helyszíne ezek közül Jászberény volt, ahol a Conselve tér melletti parkolóban 15 órától folyamatos programokkal várta a város és a Nemzeti Bor Maraton, partnereivel közösen a futás és a bor szerelmeseit. Többek között lehetőség volt megismerkedni a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara helyi termék éve rendezvényhez kapcsolódóan a regionális kamarai tagokkal és termékeikkel. A színpadon 15 órától a Mozgásvilág Táncklub bemutatója után Zumba óra, majd Medid Hastánc és a Dance Fitness SE bemelegítő műsora várta a térre kilátogatókat.

A 26 kilométeres Jászkisér?Jászberény szakasz érkezőit Kiss Róbert a Nemzeti Agrárkamara Jász-Nagykun-Szolnok megyei szervezetének igazgatója fogadta. A következő Jászberény?Újszász távolságot teljesítők mezőnyét Hajnal-Nagy Gábor alpolgármester indította útjára. A nevezők népes tábort több mint 70 világrekord kísérletet támogató futó is gyarapította. Nekik egy 3 kilométeres mini Bor Maratont lehetett végig futni, amellyel hozzájárultak a Leghosszabb Maraton Váltó világrekordjához. A rövid távolság teljesítése után tombolasorsolás, majd FankaDeli koncert várta a visszaérkezőket. Eddig közel 2200 kilométert tettek meg a Nemzeti Bor Maraton résztvevői, akiknek száma a 10. nap végére már közel kilenczer főre növekedett. Az utolsó nap során Tiszakürt, Csongrád, Hódmezővásárhely, Szeged, Mórahalom, Ásotthalom, Pusztamérges és Kiskunhalas érintésével érkezik vissza ma este Hajósra a Nemzeti Bor Maraton.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=e8C8aavlRLc[/youtube]

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Miénk a világrekord! | ZETApress

Szóljon hozzá!