ZETApress

hírportál

Kvalifikáció a Népligetben

Öttusa, melyből most a lovaglás kimaradSingapore lesz a házigazdája az első Ifjúsági Olimpiai Játékoknak 2010. augusztus 15-26-a között. Az öttusa verseny programján három versenyszám, a lányok és fiúk egyéni versenye és kétfős vegyes váltó szerepel ? tudtuk meg a tegnap délelőtti sajtótájékoztatón, a Magyar Sportok Házában.

Valamennyi versenyben négy öttusa szám szerepel: vívás, úszás és kombinált versenyszám. Az egyéni versenyben 24 fiú és 24 lány vehet részt, a helyek elosztása az idei évben rendezett kontinentális kvalifikációs versenyeken és a jövő évi világbajnokságon elért eredmények alapján történik.

A Magyar Öttusa Szövetség október 2-től 4-ig, a NUSI, az MVM Zrt., a Főgáz, a Nelke Kft., a Ford, a Hummel és a Brandt Virág támogatásával rendezi e sporttörténelmi esemény Európai Kvalifikációs versenyét. 19 ország 40 fiú és 35 leány ifjú öttusázóját látjuk vendégül, akik közül a versenyt követően nemenként az első három helyezett már olimpiai résztvevőnek vallhatja magát. A nyolc magyar induló közül jó eséllyel áll rajthoz az idei év két egyéni ifjúsági Európa-bajnok versenyzője, Földházi Zsófia és Demeter Gergely is.

A péntek-szombati férfi-női program: 8 órától vívás, 12:30-tól úszás, 13:30-tól a kombinált versenyszám (futás és lövés) 1. körének bemelegítése, 14 órakor a rajtja. 14:30-kor a kombinált versenyszám 2. köre bemelegítése, majd 15 órakor a rajtja következik. Eredményt 15:45-kor hirdetnek. Vasárnap a vegyes váltóban 8-kor kezdődik a vívás, 11:30-kor az úszás, 14 órakor a kombinált versenyszám, s az eredményt 14:45-kor hirdetik. Helyszín a Vajda Péter utcai Budapesti Olimpiai Központ, a Népligeti Sporttelep.

Szóljon hozzá!