ZETApress

hírportál

Elítélték a támadót

Hat hónapi letöltendő szabadságvesztésre ítélték Bede bíró múlt pénteki támadóját és egy évre a közügyektől is eltiltották. Mint az elmúlt vasárnap sportrovatunkban megírtuk, az Újpest ? MTK mérkőzés hosszabbításában a vendégeknek sikerült 0-1-ről egy megítélt büntető után 2-1-re fordítani, s hazavinni a három pontot. Ez sok szurkolónak nem tetszett, s egyikük a zöld gyepen megütötte a játékvezetőt. A bíróság gyorsított eljárásban hozta meg az egyelőre nem jogerős ítéletét. Elrendelték egyúttal azt is, hogy a támadó köteles letölteni a korábban felfüggesztett három hónapos szabadságvesztését is.

A 29-ik fordulóban megint minden meccsen volt egy- négy percnyi hosszabbítás az első és második félidőben egyaránt. Igaz, most nem gólok születtek a ráadásban, hanem kiállítások. Az FTC védője mehetett így az Üllői úton ?idő után? zuhanyozni. Győrött, a négyperces hosszabbításban a piros mellett sárga lap is született. Bede bíró most Zalaegerszegen túlóráztatott. A múlt pénteki egy perc helyett négy perccel játszatta tovább a csapatokat. Igaz, ekkor már nem született érdemleges esemény, a házigazdák 3-0-ra vezettek, ám a bíró így is a pályán tartotta őket. A már említett győri találkozón szintén háromgólos volt a vendég előny, mégis késett a megváltó hármas sípszó.

Pénteki győzelmével a Debrecen három pont előnnyel az élre ugrott. Nem sokáig tartott az éllovasság, mert az Újpest ma déli győri 5-2-es győzelmével pontszámban beérte, és több győzelmével meg is előzte az alföldieket. A bajnokság a jövő héten kettőjük között dőlhet csak el. A Fehérvár tegnapi hazai döntetlenjével végleg búcsút mondott a bajnoki esélyeknek, mert négy pont hátrányával sem a Lokit, sem a lila-fehéreket nem tudja már behozni. Az is eldőlt az utolsó előtti fordulóban, hogy a Pápa mellett a Vasas lesz a másik kieső. Ők is, meg a rákospalotaiak is kikaptak szombaton, de a REAC négy pontos előnyét már nem hozhatják be az angyalföldiek. Helyükre az NB II. Nyugati csoportjából a Paks, a Keletiből a Vác jutott már korábban tovább. Ha vállalják az élvonalbeli tagságot, ősztől két újabb Duna-parti város gárdájának szurkolhatunk a Borsodi Ligában. Igaz, eddig erre az elmúlt években sem a paksiak, sem a váciak nem mutattak különösebb hajlandóságot. Lehet, hogy a Duna-partiak a második vonalban jobban érzik magukat? A bajnokság elnevezése egyébként változhat, mert a Liga helyett ősztől az MLSZ szervezi a bajnokságot.

Szóljon hozzá!