ZETApress

hírportál

Régi autók Bükfürdőn

Régi autók motorzúgásától lesz hangos Bükfürdő. Több mint 50 járgány nevezett a MiSTER CLASSiC? idei futamára október 3-4-re Bükfürdőre, ahol kétnapos versenysorozattal búcsúztatják az idei szezont az oldtimerek és youngtimerek szerelmesei Nyugat-Dunántúlon ? tudtuk meg Bella Gabriellától.

A MiSTER CLASSiC? futamot idén már 12-dik alkalommal rendezik meg, a mezőny ? a mintegy 500 kilométeres versenytávon ? ezúttal is több városba, nyilvános helyszínre látogat el, vagyis az érdeklődők sokfelé találkozhatnak a lenyűgöző autócsodákkal. Két napon keresztül szelik a Vas és Győr-Moson-Sopron megyei városok útjait az oldtimerek és youngtimerek október 3-4-én. A versenyközpont Bükfürdőn lesz, innen indulnak és ide is érkeznek vissza a versenyzők, akik azon kívül, hogy a két napos verseny alatt mintegy 500 kilométert tesznek meg és a szomszédos Ausztriába is átlátogatnak, különböző időmérő és ügyességi feladatokat teljesítenek. Ezek közül több is nyilvános helyszínen lesz, vagyis bárki megnézheti, aki szívesen időzik a múltidéző szerkezetek társaságában. Érdemes készülődni erre természetesen Bükfürdőn, ahol az egész esemény bázisa lesz, Szombathelyen, Kópházán és a környező településeken is.

Az eddigi regisztráció alapján több mint 50 autócsodával neveztek be, többen külföldről, például Ausztriából vagy Csehországból jelentkeztek a megmérettetésre. Az induló autók között van Skoda, Mercedes Benz, Willys Jeep, BMW, Alfa Romeo, Ferrari, Porsche, Lancia, MG, Jaguar, Rollce Royce, Opel GT, Austin Healey, Zsiguli, NSU és Vespa is. A mezőny legidősebb autója egy 1942-es Willis Jeep, a legerősebb résztvevője egy 1987-es Ferrari Testarossa, amely 360 lóerős, viszont képviseltetik magukat a leggyengébb teljesítményű járgányok is, ennek jeles képviselője az 1961-es Vespa 400, amelyet mindössze 13 ló hajt. A MiSTER Classic? veteránautó verseny résztvevőire ? mivel az esemény közúton zajlik ? a KRESZ szabályai ugyanúgy érvényesek, mint bárki másra, aki a forgalomban részt vesz. Ez a verseny nem gyorsasági verseny! A két napos rendezvény végén nem csak a mostani hétvégi esemény eredményeit hirdetik ki, hanem kiderül az is, hogy ki lesz a teljes Oldtimer Szuperkupa? eseménysorozat nyertese.

Szóljon hozzá!