ZETApress

hírportál

Futás babakocsival

Babás futásHa itt az ősz, itt a futószezon, amely szeptember 14-én a 29. Wizz Air Budapest félmaratonnal kezdődik. A dm fuss babakocsival a Ligetkörön, mint a félmaraton betétszáma viszont idén debütál. Vasárnap Kovács Patricia is megfuttatja a lányát, Hanna Lujzát ? tudatta a BSI Sajtóiroda.

A 3,4 km-es távon indulhatnak anyukák, apukák, nagyszülők babakocsis gyermekeikkel, unokákkal. A cél az, hogy minél többen vegyenek részt az eseményen, és ezzel felhívják a kismamák figyelmét a mozgás szükségességére a szülés után is. A babakocsis futás egyúttal rekordkísérlet is lesz, melyen ismert személyek is rajhoz állnak.

Kovács Patrícia színésznő, most nem színpadon, hanem a Városligetben a dm fuss babakocsival indulói között ?lép fel? kislányával, a 11 hónapos Hanna Lujzával. A színésznőhöz közel áll a sport és a futás. A férjével közösen létrehozott Suhanj! alapítvány is fontosnak tartja a mozgás népszerűsítését, elsősorban a sérült és fogyatékkal élők körében. ? Miért indulsz el a babakocsis futáson? ? kérdezte Dobor Dezső sajtófőnök.

KP: Jó kezdeményezésnek tartom. Fontos, hogy az ilyen rendezvények megfelelő sajtónyilvánosságot kapjanak, valamint ez az esemény megmutatja a kismamáknak, hogy nem szabad megfeledkezni a mozgásról a szülés után sem.

? Te miért pont a baba-mama futást választottad, mint szülés utáni mozgásformát?

KP: Régebben is futottam, és amikor a kislányom 4 hónapos lett, úgy döntöttem itt az ideje annak, hogy újra kezdjek mozogni. Először még egyedül futottam, de rájöttem, hogy ez így nem fér bele a napirendembe, túl sok az elvesztett hasznos idő. Korábban már hallottam a babakocsis futásról, és mivel jó dolognak tartottam, így kipróbáltam.

? Mi a tapasztalatod? Kislányod, Hanna Lujza szereti, hogy együtt ?futhat? az anyukájával?

KP: Nagyon élvezi. Átalussza az egészet. Ha már ?csak? sétálunk az szinte már nem is elég neki. Előfordul, hogy azért megyünk le kocogni, mert nem alszik el délután, így viszont a levegőn hamar elszenderedik. Maximum egy órát futok, változó rendszerességgel, az átlagsebességem 6-6.30 körül van kilométerenként. De sokszor megszakítjuk a kocogást egy kis sétával, a lényeg, hogy kényelmesen érezzük magunkat.

? Nehéz volt szülés után újra formába lendülnöd? Volt esetleg edzésterved, ami segített?

KP: Nem volt könnyű a kezdet, mivel a babavárás időszakában és a szülés után sok hónap kimaradt, amit rendszeres mozgás nélkül töltöttem. Nem volt edzés tervem, a férjem tanácsát követem: alacsony pulzussal futok és csak akkor, amikor jól esik.

? Mit tanácsolsz azoknak a kismamáknak, akik még csak most barátkoznak a gondolattal, hogy elkezdenek futni, sportolni?

KP: Mindenképpen bátorítanám őket, mert fontos a mozgás, nem szabad elhanyagolni, és bele fér időben, főleg ha a babakocsis futást választják. Ez jó példája annak, hogy össze lehet egyeztetni a futást és a babázást.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Rekord a félmaratonin | ZETApress

Szóljon hozzá!