ZETApress

hírportál

Nyárbúcsúztató a Városligetben

Nyárbúcsúztató éjszakaXVIII. Nyárbúcsúztató Éjszakai Futóverseny és Utcatánc programok lesznek szeptember 6-án a Városligetben. Az előző évekhez hasonlóan e hét szombatján immár 18. alkalommal kerül megrendezésre Budapest leghangulatosabb utcai éjszakai futóversenye ? tudtuk meg Dobor Dezsőtől.

A rajt-cél helyszínen ? az Olof Palme sétányon, az Olof Palme-háznál ? az esti hangulatot fényekkel és lézer show-val színesítő színpadi bemutatók során, különböző dinamikus, utca táncokat bemutató, break, hip-hop és capuera táncosok váltják egymást. A rajt előtt Kammerer Zoltán és Pulai Imre olimpiai és világbajnokok tartanak profi zenés bemelegítést a színpadot körülvevő, külön technikával megvilágított parkban. A bemelegítő program után a futóverseny résztvevői és nézői látványos tűzijátékban gyönyörködhetnek.

A futók áthaladnak a város jelképének számító gyönyörűen kivilágított Hősök terén, majd a Kós Károly sétányon és a Széchenyi-fürdő patinás épülete előtt elfutva a Városligeti-tó és Vajdahunyad vár mellett elhaladva az Olof Palme sétányon teljesítik a távot. A célba érkezést követő eredményhirdetésen a nyertesek és a helyezettek, valamint a helyezéstől függetlenül kisorsolt résztvevők értékes ajándékokat vehetnek át Pulai Imre és Kammerer Zoltán olimpiai és világbajnokoktól.

Iskolák, egyesületek és cégek csoportos nevezését létszám alapján rangsorolják és a legtöbb futót nevező első három helyezett szervezetet külön díjazzák. A diák és wellness futás távja 3,2 km, a masters futásé 7,3 km. Nevezési díj bármely távra mától szeptember 5-ig 2200 forint/fő, szeptember 6-án a helyszínen 18:30-tól 19:30-ig, illetve 20:30-ig 2600 forint/fő. A kollektív diák nevezés szeptember 5-ig minimum 10 fő esetén 1500 forint/fő.

Előnevezés az V. kerületi Curia u. 3. III. emeletén szeptember 5-én, péntekig személyesen 10-től 18 óráig, vagy az ejszakaifutas@gmail.com email címen a név, születési idő és hely, lakcím és a futótáv megjelölésével. Helyszíni nevezés a rajthelyen 18:30-tól a választott táv rajtja előtti 30. percig! A kulturális program 19 órakor kezdődik. A 3,2 km-es diák- és wellness futás 20 órakor, a 7,3 km-es masters futás 21 órakor kezdődik. Útvonal: Olof Palme sétány ? Hősök tere ? Kós Károly sétány ? Hősök tere ? Olof Palme sétány ? Városligeti körút ? Zichy Mihály út. Bővebb információ idekattintva olvasható.

Szóljon hozzá!