ZETApress

hírportál

Erős-emberek Győrött

Augusztus 29-én, pénteken Győrben rendezik meg a világ első számú erős-ember versenysorozata, a Strongman Champions League magyarországi fordulóját, amely még az ősszel látható lesz a legnagyobb európai sportcsatorna, az Eurosport műsorán is ? tudatta Nagy Ákos, 2xThe Worlds Strongest Man versenyző.

A Strongman Champions League 2009-óta a világ legjelentősebb erős-ember világkupa sorozata, amely évente 16 állomást rendez világszerte. A fordulókon ? hasonlóan a Formula?1-hez ? a helyezéseknek megfelelően pontokat gyűjtenek a versenyzők, az év végén a legtöbb pontot gyűjtött versenyző lesz a Strongman Champions League világbajnoka.

A rangos sporteseményen 11 ország 12 profi erős-embere méri majd össze felkészültségét. (Június 20-21-én a káposztásmegyeri Ramada Aquaworldben már láthattuk versengésüket.) Az eseményen rajthoz áll a tavalyi magyar forduló győztese, a Strongman Champions League 2011-es világbajnoka, a vajdasági izomember Katona Ervin, az idei sorozat listavezetője az osztrák Martin Wildauer, de itt lesz a félelmetes erejű lengyel Krzysztof Radzikowski is. A magyar színeket ezúttal az egykori súlyemelő junior világbajnok Nagy Ákos, és a dunaújvárosi Hrozik Gábor képviseli majd, Sebestyén János pedig tartalék lesz.

A látványos nemzetközi erős-ember verseny része az ETO 110 városi rendezvénynek, amely a 110 éves győri sportegyesület születésnapja alkalmából kerül megrendezésre. Tervezett menetrend, tervezett versenyszámok: 13 órakor a négycsillagos ETO Park Hotelben lesz az ETO buszhúzás hámmal és a TaxiPlus autófelhúzás ismétlésre. 15 órakor a győri Városháza téren hordópakolás és keretcipelés, majd 17 órakor a Széchenyi téren előre tartás és viking nyomás lesz.

Az SCL Hungary 2014 hivatalos rajtlistája: 1. Katona Ervin ? Szerbia, 2. Martin Wildauer ? Ausztria, 3. Krzysztof Radzikowski ? Lengyelország, 4. Lauri Nami ? Észtország, 5. Dainis Zageris ? Lettország, 6. Saulius Brusokas ? Litvánia, 7. Jarno Kirsela ? Finnország, 8. Marcos Ferrari ? Brazília, 9. Jirzí Vytiska ? Csehország, 10. Matjaz Belsak ? Szlovénia, 11. Hrozik Gábor ? Magyarország, 12. Nagy Ákos ? Magyarország (Team Scitec), 13. Sebestyén János ? Magyarország (tartalék). Versenybírók: Marcel Mostert (Hollandia), Ilkka Kinnunen (Finnország). Versenyigazgató: Darázs Ádám, HSMA ? erős-ember legenda.

Szóljon hozzá!