ZETApress

hírportál

Olasz konyha bringásokkal

BringásokAz Utensilnord, Magyarország egyetlen kontinentális kerékpáros csapata újdonsült országúti bajnokainak ? Rózsa Balázs (Elit) és Pelikán János (U23) ? bajnoki trikóinak prezentációját tartotta ma délután a Városligeti fasori Platán Étteremben, finom olasz ételeinek és italainak kóstolójával egybekötve.

A magyar országúti kerékpársportról szóló kötetlen beszélgetésen az ünnepelteken kívül megjelent Balli Alessandro étterem-tulajdonos, Bordonali Fabio csapatmenedzser és Stubán Ferenc sportigazgató, a magyar országúti szakág szövetségi kapitánya. Balli Alessandro személyében olasz támogató állt az idei Elit és U23-as magyar országúti kerékpáros bajnokot is soraiban tudó Utensilnord csapat mellé. Stubán Ferenc a sajtótájékoztatón bejelentette, hogy a jövőben a Budapesten élő olasz üzletember kapcsolatai révén igyekszik szélesebb szponzori hátteret teremteni Magyarország egyetlen kontinentális kerékpáros csapatának.

A sportigazgató emlékeztetett arra, hogy a június 28-i országúti bajnokságon az Elit-kategóriában, vagyis a felnőtteknél Rózsa Balázs, míg az U23-asoknál Pelikán János révén az Utensilnord versenyzője állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára. Stubán kapitány hozzátette: a gárda tagjai közül többen már nemzetközi szinten is értek el figyelemre méltó eredményeket. Itt Holló Botondot említette meg, aki az U23-as pálya Európa-bajnokságon a 4000 méteres egyéni üldözőversenyben a 15. helyen végzett. ? A kerékpár az egyik legnehezebb sportág, ugyanakkor közel sincs benne annyi pénz, mint a labdarúgásban, ezért szükséges támogatni ? fogalmazott az étterem-tulajdonos, aki 1989 óta él a magyar fővárosban és nem ez az első alkalom, hogy segíti a sportot és a fiatalokat.

Szóljon hozzá!