ZETApress

hírportál

Együttműködés a Thermálban

Folytatódik a magyar úszósport és a Telekom kapcsolata. Öt nappal a nagy sikereket ígérő berlini úszó Európa-bajnokság rajtja előtt ma délben a margitszigeti Thermál Hotelben bejelentették, hogy megújítják a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) és a Telekom együttműködését, azaz folytatódik a magyar úszósport és legrégebbi partnerének kapcsolata. Fotóink Lantai józsef felvételei.

A magyar úszósport hosszú idők óta szerepel a világ élvonalában, azaz igen sok támogató állt a sportág és sztárjai mellé, ám egyetlen sem áll mellette annyi ideje, mint a Telekom. A két évtizedre visszanyúló kapcsolat most újabb fejezettel gazdagodott, 2017-ig a MÚSZ és a Telekom megújította együttműködését. ? Ez már rég nem egy sportág és egy támogató kapcsolata, sokkal több annál ? jelentette ki Gyárfás Tamás, a MÚSZ elnöke. ? Ez egy baráti viszony, amely átvészelt mindent, most pedig, amikor minden eddiginél nagyszerűbb távlatok állnak a magyar úszósport előtt, szinte magától értetődő módon folytatódik. A Telekom támogatása rendkívül sokat jelent a sportágnak, az egyes úszóinknak ? és úgy gondolom, erre az együttműködésre valóban igaz, hogy mindkét fél profitál belőle. A Telekom számára is nagyszerű perspektíva, hogy az előttünk álló időszakban négy világbajnokságon is közreműködhet, fénypontként akár 2021-ben, amikor valóban milliárdok figyelnek majd Magyarországra a 19. FINA-világbajnokság időszakában ? mondta az elnök.

? A magyar úszósport népszerűsége sosem látott magasságokba emelkedett, örülünk, hogy ezt az utat együtt tehettük meg ? és természetesen továbbra is velük tartunk ? jelentette ki a megállapodás kapcsán Rózsa Iván, a Telekom kommunikációs igazgatója. ? A világbajnokság óriási esemény, de félreértés ne essék: mi akkor is az úszók mellett állnánk, ha esetleg 2021-ben más rendezné az eseményt. Számunkra a nagyszerű bajnokok és a jövő nemzedékeinek támogatása önmagában is hatalmas érték: Cseh László, Hosszú Katinka, Gyurta Dániel, Kapás Boglárka és a többi kiválóság olyan példakép, akiket büszkén állíthatunk a fiatalok elé. Ugyanakkor tisztában vagyunk azzal, hogy a magyar úszósport előtt még nagyobb távlatok nyíltak a hazai rendezésű világbajnokságokkal. Bízom benne, hogy távközlési és információtechnológiai megoldásaink és szolgáltatásaink is szerepet játszhatnak majd a sportág sikerében. A magyar úszósport legjobbjai számíthatnak a Telekomra ? ígérte az igazgató.

A hamarosan kezdődő berlini Európa-bajnokságot az m1 és a Kossuth Rádió közvetíti ? mondta el Riskó Géza, az MTVA sportfőszerkesztője. A Thermálban ott voltak az Eb legnagyobb esélyesei: a legutóbbi, debreceni Eb-n egyaránt 3-3 aranyérmet nyert Hosszú Katinka és Cseh László is. Katinka elmondta, ha rajta múlik, mind a tíz egyéni számot megnyeri, amiben indul ? de nem kívánt számszerű jóslásokba bocsátkozni. Cseh Laci most nem triplázásra készül, annyit azonban elárult, mindent megtesz annak érdekében, hogy a 2004 óta töretlen aranysorozata folytatódjék a német fővárosban. Kiss László, a medencés úszók szövetségi kapitánya szerint öt aranyéremmel már elégedettek lehetünk, mint mondta, a cél az, hogy megőrizzük a helyünket az éremtábla élmezőnyében, elvégre az Eb-ken az utóbbi időszakban rendszeresen sikerült az első három között zárnunk, legutóbb, 2012-ben Debrecenben egyenesen az élen végzett a magyar válogatott.

Ingyen tekinthetők meg a nyílt vízi versenyek

Ausztráliától kezdve Szírián át Olaszországig sorra érkeznek a nevezések a juniorok nyíltvízi világbajnokságára, amelynek szeptember 5-e és 7-e között Balatonfüred ad otthont, és amelynek versenyeire a belépés ingyenes. A magyarországi korosztályos vb szervezőbizottsága szerdai ülésén azt is rögzíthette, hogy maximális létszámú csapatot küldenek többek között a kínaiak, a kazahok és az amerikaiak ? derült ki a sajtótájékoztatón, ahol esélyeinket Gellért Gábor nyílt-vízi szövetségi kapitány latolgatta.

A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) beszámolója szerint, noha csak pár napja dőlt el, hogy Balatonfüred ugrik be az izraeli Eilat helyébe a második ilyen világbajnokság rendezőjeként, a rohammunka eredményeként a Gyárfás Tamás vezette szervező-bizottság immár a simításoknál tart. ? A junior nyílt vízi vb-t úgy kell megrendezni, mintha már két éve elnyertük volna a jogot ? hangsúlyozta Gyárfás Tamás. ? Soha, senkitől nem szabad hallani, hogy nekünk csak negyven napunk volt a szervezésre, és ezért nem optimálisak a feltételek! ? fogalmazott a MÚSZ elnöke.

Gyárfás Tamás megjegyezte, hogy erre a versenyre úgy kell tekinteni, mintha ez lenne a 2021. évi nagy vb, hogy akik innen hazatérnek, azt mondhassák: Magyarország fantasztikus házigazda, érdemes ide mind gyakrabban visszajönni, rangosabbnál rangosabb eseményekre! A szeptemberi vb-t a 17-18 éves junior és a 14-16 éves ifi kategóriában rendezik meg, előbbiek 7,5 kilométeren, utóbbiak 5 kilométeren versengenek, illetve vasárnap lesz egy-egy 3 kilométeres csapatverseny is. A vízen 21 hajó, köztük a Balatoni Vízirendészet mentőhajói figyelik a mezőnyt, az egészségügyi biztosítást az Oxyteam adja Dr. Nagy Tibor főorvos vezetésével ? mondta el Bóka István balatonfüredi polgármester. Szurkolói hajók és médiahajók is lesznek, az MTVA kamerái a vízről is közvetítenek. A Telekom óriáskivetítőket helyez el a parton, hogy a helyszínen is minél többen élvezhessék látottakat.

Szóljon hozzá!