ZETApress

hírportál

Talma 14. lett Misanóban

MisanoA San Marinói Nagydíj napján már a reggeli órákban megteltek a lelátók, és szinte minden tribün ?rossisárgában? pompázott. A bemelegítő edzésen mindenki elmaradt a szombati idejétől, Talmácsi Gábor csak három tizeddel kapott ki tegnapi önmagától ? tudatta a menedzsment.

A rajtig még hangoltak a motoron, ezt követően már a starthoz sorakoztak a résztvevők. Talma a tizenhetedik helyről vágott neki a 28 körös versenynek. Rajtjára most sem lehetett panasz, a magyar versenyző remekül jött el a mezőnnyel. A második kanyarban Hayden, De Angelis és Edwards ütközött, és a kavarodásban Talmácsi a nyolcadik helyre jött fel.

Ahogy a mögötte haladók magukra találtak, Talma motorja már nem volt versenyképes a többiekkel. A tízedik körtől a 14. helyen motorozott, és ebben a pozícióban intette le a kockás zászló. A San Marinói Nagydíjat Valentino Rossi nyerte, Lorenzo, Pedrosa, Divizioso és Capirossi előtt.

Talmácsi Gábor két világbajnoki pontot szerzett, összetettben a tizennyolcadik helyen áll. Az összetett állása: 1. Valentino ROSSI 237, 2. Jorge LORENZO 207, 3. Dani PEDROSA 157, 4. Casey STONER 150, 5. Andrea DOVIZIOSO 133? 18. TALMÁCSI GÁBOR 12 pont.

A rajtom jól sikerült és a balesetnél azt vettem észre, hogy hirtelen a nyolcadik vagyok és Melandri előttem nem sokkal gyorsabb. Valószínűleg az olasz nem ment teljes hőfokon, én pedig már ekkor küzdöttem a motorral. Amíg bírtam, hárítottam a támadásokat, de a kigyorsításoknál nem tudtam tartani a lépést a többiekkel, akik megelőztek. Nagyon bízom benne, hogy Estorilra találunk valamit, amivel végre versenghetek a többiekkel, mert nekem ebből mostanában csak néhány kör jut ? mondta el Gábor a leintés után.

San Marinóban a 125cc-sek is rajtoltak

Johann Zarco

Johann Zarco

A misanoi verseny rengeteg szurkolót vonzott a lelátókra a verseny napján. Johann Zarco szombaton a tizenötödik helyet szerezte meg az időmérő edzésen, így az 5. sor elejéről vághatott neki a huszonhárom körös versenynek. Jól rajtolt, majd az első kanyarban egy balesett miatt visszaesett. A verseny közepére visszaszerezte a rajtpozícióját, de előre lépni nem tudott. A verseny végére a gumik már nem úgy tapadtak, hogy igazán gyors köröket tudjon menni a WTR San Marino Team francia versenyzője, és végül a tizenhatodik helyen ért célba.

Az első kanyarban Gadea esésénél visszaestem néhány helyet, és a visszazárkózásnál elfogytak a gumik. Próbáltam tartani a helyezésemet, de nem sikerült és kicsúsztam a pontszerzők közül. A Portugál Nagydíjon szeretnék újra a tizenötben lenni ? mondta el Johann Zarco.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Menetel a Debrecen | ZETApress

Szóljon hozzá!