ZETApress

hírportál

A derbire összeállhat Talma motorja

0905Misano006_CA pénteki szabadedzést követően tegnap San Marinóban napsütéses idő fogadta a pályára özönlő fanatikus GP szurkolókat. A Misanoban elszállásolt csapatok arra panaszkodtak, hogy már a reggeli órákban alig lehetett eljutni a versenypályára a rengeteg autótól ? tudatta a menedzsment.

Talmácsi Gábor számára nem indult jól a reggel. A szabadedzésen nem úgy mentek a dolgok, ahogy szerette volna. A beállításokkal rossz irányba mozdult a csapat, és a gondok nem, hogy megoldódtak volna, hanem halmozódtak. Délutánra javítottak a szerelők a motoron, és Talma gyorsabb körökre volt képes. A kvalifikáció folyamán többször változtattak a beállításokon, és a magyar versenyző folyamatosan, még a legutolsó körében is tudott javítani addigi legjobbján.

Az időmérő edzés eredménye: 1. Valentino ROSSI 1?34.338, 2. Dani PEDROSA 1?34.560, 3. Jorge LORENZO 1?34.808, 4. Toni ELIAS 1?34.907, 5. Colin EDWARDS 1?35.184? 17. TALMÁCSI GÁBOR 1?37.091. Holnapra van még bőven min dolgozniuk a mérnököknek, de a helyzet biztatónak tűnik. A verseny napjára összeállhat a motor, hogy Talma nagy csatát vívhasson a vetélytársakkal.

A főpróba nem úgy sikerült, ahogyan szerettem volna, de ettől még a versenyen összejöhetnek a dolgok. Ugyan az időeredmény nem mutatja, de úgy érzem most előreléptünk, és végre van fény az alagút végén. Öt mérnök dolgozik azon, hogy holnapra javítsuk a ma jelentkező hibákat, és a bemelegítő edzésen utolérjük a mezőnyt, akkor a versenyen már bármi lehet. Nagyon motiváltnak érzem magam. Olasz a csapatom, nekik hazai pályán fontos egy jó szereplés, csak úgy, mint nekem és az összes magyar szurkolónak ? nyilatkozta Gábor.

Vereség a végjátékban

Nem sikerült a bravúr a Népstadionban. Tegnap este a svédeket fogadtuk a vébéselejtezők európai első csoportjában. Ellenfelünk már a 8. percben megszerezte a vezetést, s végigtámadta a mérkőzést. Hiába egyenlítettünk 11-esből a 80. percben, a svédek a 94. percben beállították a 2:1-es végeredményt. A nap másik mérkőzésén a dánok szünet előtti góljára a portugálok három perccel a vége előtt válaszoltak, így egy ponttal térhettek haza. Őket szerda este fogadjuk a Népstadionban.

2 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Talma 14. lett Misanóban | ZETApress
  2. V. Nagy Sportágválasztó a Maglódi úton | ZETApress

Szóljon hozzá!